Starity

A magyar könnyűzenei valóságshow-történet dióhéjban

2012. május 26. 12:12   |   Szerző: Brittany

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha a nagy testvér figyelt a Big Brotherben, ha a létért küzdöttél a Való Világban, vagy ha nagyon akartál valamit az Éden Hotelben, akkor már meg is nyílt előtted a zenei karrier lehetősége.

hirdetés
A magyar könnyűzenei valóságshow-történet dióhéjban

Tegnap jelent meg a Való Világ 5-ből megismert kubai macsó, Cristofel első saját dala. A szám hűen bemutatja a fiú egyéniségét, és a videoklip is tökéletesen tükrözi a nagyképű barátnőpofozó srác beképzeltségét. Azonban nem ő az egyetlen, aki úgy érezte, hogy ha már egyszer feltűnt a képernyőn, akkor ő már mindenhez ért. Eme ünnepélyes alkalomból rövid történeti áttekintést írtunk a magyar könnyűzene valóságshow-járól.

2003-ban kezdődött talán minden, amikor az RTL Klub lehetőséget adott az akkori VV-csapatnak arra, hogy elkészítse első saját rap számát, amelyben minden lakó megmutathatta mennyi zenei tehetség szorult belé. A szám hatalmas kedvence lett az országnak, és mondhatni megalapozta az egyetlen valamirevaló tehetséggel rendelkező Majka zenei karrierjét, aki a kiszavazása után nem sokkal meg is jelentette első videoklipjét. Karrierje azóta is töretlenül ível felfelé, bár valószínűleg nem ment túl jól a szekere, és ezért próbálkozott be a műsorvezetéssel is, mostanra azonban újra visszatért a zenei életbe a Belehalok című dallal.

Jó pár év telt el, kaptunk a magyar zenei ipartól hideget-meleget, de semmi sem fogható ahhoz, amikor újra indult a Való Világ széria, és ismét megáldottak minket néhány aranytorkú dalospacsirtával. Két számot is hallhattunk, amelyben érthetetlen módon, bár bizonyosan jó pénzért működött közre L. L. Junior és Kasza Tibor, de az igazi támadás nem a műsor által érte a zene rajongóit.

Az idejekorán távozó Leonidasz, a görög hódító úgy érezte, hogy felesleges pénzét és rejtett tehetségét dalba önti, hogy ezzel is támogassa szintén görög villatársát, Alekoszt. Ezzel a videoklippel végérvényesen megindult a lavina, és nem volt menekvés a valóságshow-énekesek inváziója elől.

Szerencsétlenségünkre a negyedik szériában nem csak Leonidasz érezte magát isten áldotta tehetségnek. VV Zsófi a villából való szabadulása után nekiállt elkészíteni első, és bízzunk benne, hogy utolsó kisfilmjét, amelyben nagyon erotikusan próbál vonaglani és elhitetni velünk, hogy a rágógumi mennyire szexi. A klipben egyébként a legutóbb pornóbotrányba keveredett VV Gigi is vendégszerepelt

Ha már szóba került a testvérpár egyik tagja, akkor érdemes megemlíteni a következő rappernemzedék új tagját – Majka után szabadon –, Bécit is. Young-G pillanatok alatt vált sokak kedvencévé, és alig egy év alatt már azt is elérte, hogy Viva Comet-jelölést tudhasson magáénak, bár ebben valljuk be, nagy segítségére volt Düki is.

Minek ide tehetségkutató-műsor, amikor láblógatással is híres lehet az ember? Az RTL Klub mellett ne feledkezzünk meg a Viasat 3 csatornáról sem, ami az Éden Hotellel alapozta meg az azóta már Golden Coast néven futó fiúcsapat karrierjét. Levi és Ádám édesapjuk támogatásával rappelnek, énekelnek, és mindemellett még a nők társaságát is van idejük élvezni. A szövegnek értelme ugyan nem sok van, és a klip sem köthető igazán a dalhoz, de ahogyan ebből is látszik, szexis lányokkal mindent el lehet adni.

A teljesség igénye nélkül bemutatott magyar könnyűzene valóságshow-történet még korántsem ért a végéhez, hiszen VV Seherezádé első, két szavas dala is hamarosan érkezik, és még VV Fecó körül is vihar előtti csend honol, miután debütált a Muzsika TV csatornáján. Aztán ki tudja, lehet, hogy a régi celebek is kedvek kapnak, és újra feltűnnek a sötétség homályából.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek