Starity

Ewa Farna autóbalesetet szenvedett

2012. május 26. 15:03   |   Szerző: Atina21

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ewa múlt héten megsérült egy autóbalesetben, és csodának tartja, hogy csak az autója sérült meg komolyabban. Minderről az iDNES.cz weboldalnak mesélt.

hirdetés
Ewa Farna autóbalesetet szenvedett
Fotó: Revue.idnes.cz

Ewának május 22-én volt egy autóbalesete, de szerencsére másnap már ki is engedték a kórházból. Erről kérdezte őt Rastislav Zárodňanský, a iDNES.cz újságírója.

– Hogy érzed magad a baleset után?
– Fizikailag jól érzem magam, de mentálisan még nem teljesen. Még mindig sokkos állapotban vagyok, és hálás vagyok Istennek, hogy még élek. Amikor megláttam az autómat, akkor döbbentem rá, hogy csoda, hogy túléltem.

– Mikor engedtek el a kórházból?
– Szerda este hoztak haza.

– Mire emlékszel a balesetből?
– Elindultam a szokásos útvonalon, majd elaludtam, és arra ébredtem, hogy rázkódik az autó. Próbáltam visszarángatni az útra, de már késő volt. Emlékszem, hogy egy fa rádőlt az autóra. Kinyitottam a szemem, és észrevettem, hogy vérzik a lábam és a fejem. Halványan úgy emlékszem, hogy szivárgott az üzemanyag, ezért nagyon féltem, hogy kigyullad az autó. Egy hölgy hívta ki a mentőket, és felhívták az apámat. Még azóta sem értem, hogyan élhettem túl ezt a balesetet.

– Mit gondolsz, mi volt az oka a balesetnek?
– Kimerültség. Egy nappal azelőtt fejeztem be sikeresen a középiskolát. Addig csak Red Bullon és kávén éltem. Emiatt nem igazán aludtam, és stresszes is voltam. Tudtam, hogy fáradt voltam, mégis a volán mögé ültem, és ez volt a legnagyobb hiba. Ráadásul egyedül voltam a kocsiban, így senki sem vehette észre, hogy elaludtam.

– Honnan hová mentél akkor?
– Arról a helyről indultam haza, ahol ünnepeltük a sikeres érettségit.

– Korábban ünnepelted az érettségit?

– Igen. Én nem vagyok az az ember, aki megengedheti magának az alkoholt, de én is ittam. Ez után mentünk megünnepelni a sikeres vizsgát. Hatan voltunk, és kb. 23 óráig ünnepeltünk.

– A rendőrség megerősítette, hogy egy ezrelék volt az alkoholszinted. Mivel magyarázod ezt?
– Az igazság az, hogy ittam alkoholt, de azt hittem, hogy tudok így vezetni. Pedig sohasem voltam ilyen felelőtlen. Sosem ültem autóba azután, hogy ittam. Most már sajnálom, túlértékeltem magam. Hiba volt.

– Mit mondott a családod a balesetről?
– Apa azonnal megérkezett, majd anya is megjelent a kórházban. Mindannyian támogattak, és örültek annak, hogy életben maradtam. Apa születésnapját ünnepeljük hamarosan, és azt mondta, hogy az a legszebb ajándék, hogy én megúsztam a balesetet.

– Milyen kár érte az autót?
– Az autó totálkáros lett. Ahhoz képest, hogy szilánkok voltak a fejemben, lehetett volna rosszabb is.

– Már tájékoztatott a rendőrség a büntetésedről?
– Tartom velük a kapcsolatot, és azt mondták, hogy elveszik a jogosítványomat. Ezzel teljesen egyetértek.

– Félsz vezetni?
– Az idő majd megoldja. Mielőtt volán mögé ülnék, előtte jól kipihenem magam, és többet fogok aludni.

– A baleset befolyásolja a koncertjeidet? Le kellett valamelyiket mondanod?
– Még nem lehet tudni, de hamarosan minden kiderül.

– Tanulságos volt a baleset?
– Boldog vagyok, hogy senki sem sérült meg. Megértettem az élet törékenységét. Isten odafentről vigyáz rám. A tanulság számomra az, hogy legyünk alázatosak, hálásak és értékeljük az életet. Ez egy csoda, és ez lesz a második szülinapom.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek