Starity

Bonnie Tyler magyar rocklegendákkal lép fel Budapesten

2012. május 31. 22:10   |   Szerző: bazsi888

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bonnie Tyler hivatalos weboldala – amely hamarosan teljesen új, modern arculatot kap – már egy hónappal ezelőtt kiszivárogtatta, hogy a népszerű énekesnő ismét Magyarországra látogat. Tegnap azonban végre hivatalosan is napvilágot látott, hogy milyen rendezvényre is érkezik a reszelős hangú rockdíva.

hirdetés
Bonnie Tyler magyar rocklegendákkal lép fel Budapesten

2012. augusztus 23-ától igazi rockfellegvárrá alakul a Budai Vár Savoyai terasza, amelyet arra az időre ideiglenesen Unique teraszra keresztelnek át. Ugyanis most első alkalommal kerül megrendezésre a Unique Fesztivál, amelyre a 80-as, 90-es évek és napjaink legnagyobb hazai és nemzetközi énekeslegendái érkeznek. A rendezvénysorozat különlegessége, hogy a különböző helyszínek különböző napijeggyel látogathatók.

23-án, csütörtökön „80’s Rockstars” nap lesz, a teraszon a legendás magyar rockegyüttes, a Piramis ad koncertet, majd ezt követi Nagy-Britannia máig egyik leghíresebb rockénekesnője, Bonnie Tyler, aki saját együttesével (Bonnie Tyler Band) lép színpadra. A nemzetközi könnyűzenei énekesnők közül eddig ő adott legtöbbször koncertet Magyarországon, szám szerint nyolcszor. Az Oroszlános udvarban – amelyet szintén a fesztivál ideje alatt Unique Arénára keresztelnek – egy másik brit popikon, Kim Wild, illetve a magyar Neoton Família lép fel.

A második napon újabb világsztárok zengik be a Budai Várat. Scooter, Paul Van Dyke és Fedd Le Grand mellett az Annima Sound System és a Neo is színpadra lép. Augusztus 25-én, szombaton a „We Love the 90’s” napon a kilencvenes évek olyan kedvelt magyar énekesei lepik el a színpadot, mint a Happy Gang, az UFO, az Ámokfutók, a Hip Hop Boyz, az Animal Cannibals és a Kozmix. Őket a világhírű svájci popsztár, a több slágerlista-vezető dalt magáénak tudható DJ Bobo élő koncertje követi. A a Unique Arénában ezen a napon olyan nemzetközi sztárok váltják egymást, mint a zenei innovátor, Laidback Luke, valamint az ausztrál Pendulum DJ Set and Verse. Mindkét formáció számos európai és amerikai zenei fesztivál vezető fellépője, akik végre a magyar közönséget is elvarázsolják!

A fesztiválok közül Magyarországon elsőként és egyedülálló módon a Unique szervezői kiemelten fontosnak tartják a társadalmi szerepvállalást. A fesztivál megálmodói tárgyi eszközökkel támogatják a Szent Imre Kórház szülészeti, nőgyógyászati és csecsemőosztályának fejlesztését, így minden jegyvásárló elmondhatja: segítő kezet nyújt a rászorulóknak.

Bonnie Tyler 2009-ben Győrben. Hangszeren a ManDoki Soulmates kísérte, Mándoki László vezetésével.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek