Starity

Három brit fiúbanda, akiket érdemes jobban megismerni

2012. június 14. 09:09   |   Szerző: corny4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ebben a cikkben három nálunk még kevésbé ismert, brit fiúzenekart mutatunk be, akik nem a klasszikus popzenei vonalat képviselik.

hirdetés
Három brit fiúbanda, akiket érdemes jobban megismerni

Szeretnél valami újat hallgatni? Szereted a brit zenéket? Ha igen, akkor ismerj meg három fiúbandát a szigetországból, akik még nem annyira ismertek Magyarországon! Ezek a bandák nem olyanok, mint a most elhíresült One Direction, sokkal később keletkeztek, mint a szépfiúkból álló banda, és a hangzásuk is másabb. Bemutatjuk, milyen híresek a saját hazájukban, mennyien rajonganak értük is, és hogy mitől olyan jók a műfajukban.

One Night Only


(balról jobbra: Mark Hayton, Jack Sails, Daniel Parkin, Sam Ford; alul George Craig)

A One Night Only egy 2003 nyarán alapított, fiúkból álló banda. Hemsleyben álltak össze és legtöbbször indie-t, popot és rockot játszanak. Az alapító tagok Mark Hayton (háttér vokál, gitár), Daniel Parkin (basszusgitár), Sam Ford (dob) és Kai Smith volt, de az utóbbi kilépett, amikor George Craiget felkérték énekelni, de ő még gitározni is akart.

A nevük úgy jött, hogy egyszer felkérték őket egy éjszakai koncertre, és akkor azt választották, hogy csak egy éjszakára vállaják, azaz „One night only”. Az egyből több lett, így névként felvették ezt a mondatot.

Kezdetben olyan együttesek számait játszották, mint a Blink 182, később saját dalokat is írtak. A You and Me volt az első kislemezük, amit 2007 októberében adtak ki. a második pedig a Just For Tonight volt. 2008-ban megjelent első nagy lemezük, Started a Fire címmel, ami nagy siker lett, hiszen a toplisták 9. helyén végzett.

Az együttes talán a Say You Don't Want It című számmal robbant be először Magyarországra. Nem csak az ütős szám lett kedvenc, hanem a klip is, hiszen George akkori barátnője, Emma Watson is szerepelt benne. A színésznő azt is elárulta, hogy ez az egyik kedvenc bandája. A két fiatal a Burberry modelljei, és ott ismerték meg egymást.

A következő sikerklipjük a Can You Feel It Tonight, ami a Coca-Cola reklám zenéje volt. Ezután a Burberrynek készítettek dalt, aminek a címe a Long time coming. Az banda a Facebook-adatlapjuk szerint több mint 74 ezer rajongóval büszkélkedhet.


Twenty Twenty


Twenty Twenty (Sam Halliday, Sonny Watson-Lang, Jack Halliday)

A három tagú Twenty Twenty zenekar Cambridge-ben alakult még 2008-ban. A pop-punk bandát egy fiútestvér és az ő egyik barátjuk alkotja. Mindhárman énekelnek, és mindhárman más-más hangszeren játszanak. Sam Halliday gitározik, testvére Jack Halliday a basszusgitáros és Sonny Watson-Lang a dobos.

A zenekarnak már megjelent egy stúdióalbuma, a Small Talk és öt kislemezük, a Forever és a Story of Our Lives 2009-ben, egy évvel később a Worlds Apart és a Burning Up, 2011-ben a Love to life és a Move It.

Az együttes tagjai még nagyon fiatalok, hisz Sam még csak 23 éves, Jack és Sonny pedig 22, és van is miért örülniük, mert már átlépte a Facebook adatlapjuk a 90 ezer lájkot, ráadásul már olyan zenészek koncertjének voltak az előzenekara, mint Avril Lavigne, a Wanted, a The Saturdays, a JLS, vagy Selena Gomez.

The Kooks


The Kooks (Luke pritchard, Peter Denton, Paul Garred, Hugh harris)

A The Kooks már sokaknak ismerősebb lehet, mint a fent említett bandák. Az általában indie rockot játszó együttes Brightonban alakult 2004-ben. Nevüket David Bowie Kooks című száma ihlette. Az énekes és gitáros Luke Pritchard, a másik gitáros Hugh Harris, a dobos Paul Garred és a basszusgitáros pedig a Peter Denton

Luke diákként a The Rolling Stones zenéjének hatására úgy döntött, hogy alapít egy zenekart. Az egyik barátját, Max Raffetyt kérte fel basszusgitárosnak, aki 2008-ban elhagyta a bandát, így helyére Peter Denton lépett. Továbbá csatlakozott hozzájuk Paul Garred és Hugh Harris is. Ezután elkezdtek kisebb koncerteket adni.

Miután leszerződtek a Virginhez, kiadták 2006-ban első nagylemezüket. A bemutatkozó albumuk az Inside in/Inside Out volt, amiből világszerte több mint kétmillió példányt adtak el. Első sikerüket a Naive című kislemeznek köszönhetik, amely egészen az ötödik helyig kúszott fel a UK-slágerlistán, majd végül 2006-ban a 19. legjobban eladott album lett, de e szám előtt felkerült a sláger listák élére az Eddie's Gun, illetve a She Moves in Her Own Way is.

A második nagylemezük a Konk nevet kapta és 2008 áprilisában került a boltok polcaira. Erről az albumról is olyan sikeres számok kerültek elő, mint az Always Where I Need to Be, Sway vagy pedig az Shine On. A Facebook szerint egész magas a rajongó táboruk, hisz több mint kétmillió rajongóval rendelkeznek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek