Starity

Biros Péter viszi majd a magyar zászlót

2012. június 18. 07:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónkat, Biros Pétert érte az a megtiszteltetés, hogy az olimpia megnyitóján ő viheti majd a magyar zászlót.

hirdetés
Biros Péter viszi majd a magyar zászlót

Döntöttek a londoni olimpiai és paralimpiai csapat összetételéről a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szombati közgyűlésén, és az is eldőlt, hogy a játékok július 27-ei megnyitóján ki viszi majd a magyar zászlót. A magyar válogatott csapatkapitánya a VLV-nek adott interjút, nem sokkal azután, hogy megtudta a hírt: a londoni olimpia megnyitóján ő masírozhat be elsőként a stadionba a magyar zászlóval a magyar olimpiai küldöttség élén.

„Dénestől hallottam először, hogy engem szeretnének felkérni, biztossá most vált, de pár napja már barátkozom a gondolattal, hogy valószínűleg engem ér a megtiszteltetés. El kell, hogy mondjam, olimpiai megnyitóünnepségen még soha nem voltam, így nem csak zászlóvivésben, hanem az ünnepségen való részvételben is ez lesz az első alkalom. Ebben az időpontban mi általában edzünk, s valószínűleg most is én leszek jelen egyedül a csapatból az ünnepségen. Természetesen nagyon nagy megtiszteltetés ez a feladat, hiszen gyakorlatilag az egész világ látja, hogy ki viszi a magyar zászlót. Szép dolog, örülök is neki, de máris szeretnék mindenkit biztosítani arról: mi az aranyéremért megyünk és ez a feladat nem fogja elterelni a figyelmemet arról, hogy miért utazunk Londonba”

A magyar sportolók a londoni olimpiára 24 sportágban eddig durván 160-an, a paralimpiára 9 sportágban 31-en szereztek indulási jogot, ám ahogy kiemelték: a parasportolók közül még várnak néhányan szabad kvótára. „Van esély arra, hogy jobban szerepeljünk, mint Pekingben, ahol három arany-, öt ezüst- és két bronzérmet, illetve 94 pontot szereztünk, amivel az éremtáblázaton a 21., a pontversenyben a 20. helyen végeztünk” - emelte ki Molnár Zoltán a MOB főtitkára.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek