Starity

Dobd fel a hajadat divatos fonással!

2012. július 03. 12:12   |   Szerző: Janie

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hétköznapi hajak már untatnak, és meleged van a nyakadba omló hajtömegtől? Akkor itt az ideje, hogy kipróbálj néhány új fazont.

hirdetés
Dobd fel a hajadat divatos fonással!

Sokféle fonástípus létezik. Mi most öt különböző fajtát mutatunk neked, amit egy kis kézügyességgel könnyen elkészíthetsz magadnak is.

Francia fonás

Ez egy fontos fonás, hiszen több másik fonásfajta alapjául szolgál. A lényege, hogy három kis tinccsel kell kezdeni, és minden egyes mozdulatnál az egyik tincshez hozzá kell adni még egy kis hajat. Amikor már elfogyott a hajad, sima fonással folytatod.

Vízesés fonás

Ez a francia fonáson alapul. Amikor megcsináltál egy mozdulatot, akkor a legalsó tincset lógni hagyod és egy újat veszel fel harmadik tincsnek. Amikor már elég fonatot csináltál, akkor a maradékot rendes fonással befonod, vagy akár el is tűnzheted.

Halszálka fonás

Ehhez a fonáshoz kétfelé kell választanod a hajadat. Aztán egyik oldalon leválasztasz egy tincset. Ez lehet kisebb és nagyobb is, attól függ, milyet szeretnél. Ha ez megvan, akkor keresztbe a másik oldalora húzod, majd megcsinálod ezt a másik oldalról is. Ezt addig folytatod, amíg el nem készül a fonás. A végén meglazíthatod a fonást, ha úgy jobban tetszik.

Holland fonás

Elsőként a fejtetődön lévő hajat válaszd három egyforma részre. Aztán a jobb oldali tincset a középső alatt átteszed, majd a bal oldalit teszed át a középső alatt. Utána a jobb oldali részhez hozzáadsz még egy kis hajat és átteszed a középső alatt, majd ezt csinálod a bal oldalon is. Addig folytatod így, még el nem fogy a hajad. A végét csak simán fondd be. Ez tulajdonképpen a francia fonás ellentétje, mert a hozzáadott tincsek itt nem felülről, hanem alulról jönnek.

Cipzár fonás

Ez a fonás nagyon látványos, és emelett egyszerű is. Készíts egy sima fonást, majd ha elkészültél, a középs szálon csúsztasd fel a fonatot. Ennyire egyszerű.

Ha egyedül nem megy, akkor kérj meg valakit, hogy csinálja meg neked. Jobban teszed, ha nem közvetlen hajmosás után akarsz fonatot csinálni, mert akkor nagyon csúszik a hajad. Inkább várj vele egy-két napot. Ha egy kicsit extrémebb hatást akarsz elérni, akkor az egyik tincshez fogj hozzá egy színes szalagot és azt is fondd a hajaddal együtt. A sztárok is előszeretettel viselik a trendi fonatoka. Sok sikert!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

haj frizura fonat fonás
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek