Starity

Benedict Cumberbatch - élő színházi közvetítés Magyarországon

2012. június 27. 23:11   |   Szerző: Sherlock Holmes

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Benedict Cumberbatch színházi előadását élőben közvetíti Londonból az Uránia Filmszínház - tudta meg az Origo.

hirdetés
Benedict Cumberbatch - élő színházi közvetítés Magyarországon

A Mary Shelley világhírű regényén alapuló Frankenstein-színdarab jóideje nagy sikerrel fut Nagy Britániában. Érdekessége, hogy a két főszereplőt a tudós Frankensteint és szörnyszülött teremtményét felváltva adja elő a két főszereplő Benedict Cumberbatch és Johnny Lee Miller.

A történetben számos érzés, gondolat, s erkölcsi kérés felmerül az izgalmas borzongás közben, ezért nem csoda, hogy Mary Shelley meséje újra és újra lenyűgözi a világot, és igazi klasszikussá vált. A színházi előadás létezése óta számos külföldi közvetítést megélt, Benedict és Johnny pedig több színházi díjat is nyertek alakításukért.

Hogy ne csak a londoniak láthassák az alkotást tavaly moziban is leadták a színházi közvetítést. Idán a Frankensteint angol és magyar felirattal a közeljövőben a budapesti Uránia Mozi is műsorára tűzi a hazai közönség legnagyobb örömére.

Aki szereti a Frankenstein történetét, szeret borzongani és érdeklődik a nagy hagyományokkal rendelkező angliai színjátszás iránt, annak minden bizonnyal ott a helye az moziban július 9-én vagy július 16-án. Benedict Cumberbatch 9-én a tudóst, 16-án pedig a szörnyet alakítja.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek