Starity

Ayumi Hamasaki kiadója újabb bőrt húzna le a rajongókról

2012. július 01. 10:10   |   Szerző: silenc

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Augusztusban megjelenik A J-Pop császárnőjének, Ayumi Hamasakinak egy újabb válogatás albuma, az A Best Summer. Az albumért borsos árat kell fizeti a rajongóknak, pedig csak egy új szerzemény található rajta.

hirdetés
Ayumi Hamasaki kiadója újabb bőrt húzna le a rajongókról

A hét elején Ayumi Hamasaki bejelntette, hogy egy új kislemezzel rukkol elő nyáron You & Me címmel. De az csak később derűlt ki, hogy az új kislemezt nem lehet külön megvenni, hanem egy válogatás albumon lesz rajta, az A Best Summerön.

A válogatás albumon összesen 26 szám foglal helyet, és nagyon magas 39,85 USA dollárba (körülbelül 9000 forint) kerül. 2CD+DVD változat tele van bónusz élő felvételekkel, és az új dal videoklipjét is tartalmazza, de akkor már eléggé borsos árat kell kifizetni egy rajongónak, hiszen ebben a formátumban 52.30 USA dollárba, vagyis majdnem 12 ezer forintba fájna.

Tényleg megéri?

A többi énekes, énekesnő, együttesek egy új kislemezt 14 dollálért (kb. 3200 forint) dobják piacra, de Ayu új daláért majdnem háromszor annyit kell kipengetniük a rajongóknak.

Úgy tűnik, mintha Ayumi kiadója, az Avex Trax mindent megtenne, hogy a 33 éves énekesnő rajongói zsebéből kicsalja a pénzt. A reményt abba fektetik, hogy a válogatásalbumon ott van az az egy új dal, és van pár kiadatlan koncertfelvétel is. Vannak negatív véleménnyel lévő rajongók is, akik nem hajlandók ekkora összegekért megvenni az énekesnő egyetlen új dalát. A tény, hogy ekkora összegért lehet csak megvenni a korongot, arra ösztönzi az embereket, hogy illegálisan szerezzék be az új szerzeményt.

Az egyik rajongó így nyilatkozott: „Nem fogom megvásárolni az új albumot, mert minden dal megvan róla, kivéve a You & Me. Illegálisan le fogom tölteni a számot és a videoklipjét, de tényleg nem fogom megvenni az albumot egyetlenegy új dalért.”

Egyre nehezebb lesz ilyen válogatásalbumot venni Ayumitól, hiszen csak az elmúlt öt évben már kilenc különböző best of albuma jelent meg. Persze, sok remix szám látott napvilágot, hiszen a múltévben az ayu-mi-x 7 négy különböző verzióban is megjelent. De tényleg szükségünk van egy újabb ilyen albumra?

Természetesen karrierje során a profitálásban kétségtelenül Ayumi Hamasaki a legjobb, de a válogatásalbumaival nem, és lehet jobb lenne, ha nem is tenné, ha egyszer nem megy neki. A válogatások dallistája hosszabb, és ezáltal az áruk is megnő. De ha kénytelen ennyit kifizetetteni egy új szerzeményért, akkor olyan, mintha visszaélne a hírnevével az Avex Trax.

Jobb lenne, ha az Avex nem arra törekedne, hogy milyen módszerekkel csalják ki a rajongók pénzét, hanem ehelyett olyan zenét kelle készíteni, amit a fogyasztók azért vásárolnak meg, mert annyira jó. Ez régen műkődött Ayunál, és most is műkődne, ha a kiadója engedné.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek