Starity

Sztárok és viaszbabáik — de tényleg hasonlítanak? II.

2012. július 06. 09:09   |   Szerző: mayaa.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ki ne ismerné a világ leghíresebb viaszmúzeumát, a Madame Tussaudst? Immáron tizenkét nagyváros egyik legnagyobb turistalátványossága a panoptikum, ahol a híres emberekről készült viaszmásokat állítják ki, amiket szinte alig lehet megkülönböztetni az ihletőjüktől, vagy sajnos épp ellenkező esetben: nagyon rosszul sikerültek.

hirdetés
Sztárok és viaszbabáik — de tényleg hasonlítanak? II.

Manapság szinte alig akad olyan énekes, színész vagy akár celeb, aki ne rendelkezne legalább egy viaszból készült figurával a három kontinens tizenkét nagyvárosában lévő Madame Tussaud-múzeum valamelyikében, hiszen ma már minden nagyobb sikereket elérő sztárnak készítenek egyet.

Első cikkünkhöz hasonlóan ismét összegezzük a sztárokról készült legjobb, illetve legrosszabb viaszfigurákat, amik között lehet találni kísértetiesen hasonlító alkotásokat, valamint olyanokat, amelyek kevésbé sikerültek jól. Először nézzük a legjobb waxbabákat!

Nicole Kidman Londonban kiállított viaszbabája szinte megszólalásig hasonlít az Oscar-díjas színésznőre, az élénk szemszínén kívül szinte alig látni eltérést a figura és az ihletője között.

Az angolok kedvence, Cheryl Cole is megkapta 2010 októberében a saját viaszmását Londonban, és a készítők – azon kívül, hogy nem követték az énekesnő hajszínváltozását – az arcával elég jó munkát végeztek, nagyon hasonlít Cherylre.

Az egyik leghíresebb modell, Heidi Klum is egy rá nagyon hasonlító waxfigurát kapott a berlini múzeumtól, még 2010-ben. A vonásai, valamint a hatalmas, széles mosoly megvan, szóval ez a baba is a jobb kategóriába sorolható.

A népszerű színész, Chris Hemsworth a Marvel szuperhősei, a Bosszúállók között lett kiállítva idén áprilisban a New York-i viaszmúzeumban. A Thort megformáló színészre nagyon hasonlít a baba, talán annyi eltérés van, hogy a figura ihletőjének sötétebb a haja és az arcszőrzete, mint viaszmásának.

A barbadosi popcsillag, Rihanna több viaszmással is rendelkezik szerte a világon, megtalálható többek közt Londonban, Berlinben és Washtingtonban is. A figurák egytől egyig elég élethűre sikeredtek, és a készítők mindig próbálták visszaadni a dalospacsirta aktuális külsejét – ami, valljuk be, elég nehéz feladat, Rihanna hirtelen stílusváltásait ismerve.

Lady Gaga rekordot állított fel a Madame Tussaud történetében, hiszen 2010 decemberében nyolc viaszmását leplezték le egyszerre, ami a lédi különböző stílusait mutatja be. A legtöbb bábu nagyon élethűre sikeredett, a készítők mindent a legapróbb részletekig alaposan kidolgoztak.

Az örök mókamester, Jim Carrey felett is elrepült az idő, idén töltötte be az ötvenedik életévét, azonban ez nem látszik meg rajta annyira, ahogy a viaszbabáján sem, ami szinte megszólalásig hasonlít a színészre.

A Forma–1 brit sztárja, Lewis Hamilton is egy rá nagyon hasonlító waxbabát kapott, szinte alig van eltérés a hús-vér és a viasz Hamilton között.

Snoop Dogg is gazdagabb lett 2009 májusában egy viaszbabával, amit a Las Vegas-i panoptikumban csodálhatnak meg a rajongók. Snoop annyira örült a rá nagyon hasonlító bábunak, hogy a leleplezésre ugyanazt a ruhát vette fel, és ugyanúgy pózolt, mint viaszba öntött mása.

A gyönyörű indiai színésznő, Aishwarya Rai sem egy bábut tudhat magáénak a világban. Az 1994-es Miss World győztese, aki nem mellesleg több mint 40 bollywoodi filmben is szerepelt, szinte megszólalásig hasonlít a Londonban kiállított viaszmására, ami tökéletesen visszaadta a lány szépségét.

És most nézzük a kevésbé jól sikerült alkotásokat!

Az egyik legszebb hollywoodi színésznő egyértelműen Jessica Alba, azonban a Fantasztikus négyes című filmből mintázott karaktere alapján készült viaszbábu közel sem lett olyan bájos, mint az ihletője, sőt, az arca egyáltalán nem hasonlít Jessicáéra.

Shakiráról bármit el lehet mondani, de azt biztosan nem, hogy ne lenne szép. Az énekesnőről készült viaszbaba sem lett csúnya, csak egyetlen probléma van vele: szinte alig hasonlít a kolumbiai popsztárra.

Nicolas Cage figurája sem valami élethű, az arca meg sem közelíti a színész vonásait, sajnos mása jobban hasonlít egy alvilági életben jártas fickóra, mintsem egy hollywoodi sztárra.

A modell Tyra Banks figurája akár a jó kategóriába is kerülhetett volna, ha a készítők nem rontják el ilyen látványosan a baba szemöldökét és száját, amitől egészen megváltozott Tyra figurájának kinézete.

Mintha a képen látható babát nem is Jennifer Anistonról mintázták volna! Szinte felismerhetetlen lett a színésznő viaszmása, egyenes haján kívül ugyanis a legtöbb vonását alaposan elszúrták.

Nem értjük, hogy mivel érdemelte ki Paris Hilton, hogy egy múzeumban állítsák ki őt neves filmcsillagokkal és tehetséges énekesekkel együtt, de ha már így történt, legalább a waxbabája hasonlítana az örökké partizó celebkirálynőre...

Az egykor tünkdöklő, ám mára már botrányairól híres színésznő, Lindsay Lohan is helyet kapott a New York-i múzeum falai közt, ám nem hinnénk, hogy ez akkora büszkeséggel töltené el őt, mivel a viaszfigurája egy csöppet sem hasonlít rá.

És végül következzen az American Idol Emmy-díjas műsorvezetője, Ryan Seacrest, akit talán a legjobban elrontottak a készítők. Sem a haj, sem az arcforma, sem a szemszín nem egyezik, a hatalmas kidülledő szemeiről ne is beszéljünk. Úgy rossz, ahogy van.

Akár jól, akár rosszul sikerültek a sztárok viaszfigurái, annyi biztos, hogy mindnyájan örülnek ennek a megtiszteltetésnek, hiszen így még a következő nemzedékek is megcsodálhatják őket, és a halhatatlanok táborához tartoznak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek