Starity

Félmillió ember előtt lépett fel Adam Lambert a Queennel

2012. július 03. 11:11   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jótékonysági koncertet adott az est fénypontjaként az Adam Lamberttel kiegészült Queen egy kétórás show keretében Ukrajnában. Előttük Elton John szórakoztatta az 500 ezres tömeget.

hirdetés
Félmillió ember előtt lépett fel Adam Lambert a Queennel

A rockról és az AIDS veszélyeiről szólt az éjszaka Kijevben június 30-án, amely nemmellesleg az 2012-es EB-döntő előestéje volt.

Adam Lambert pár koncertsorozat erejéig csatlakozott a Queenhez, amelynek első show-ját rögtön Elton John után nyomták le több mint félmillió ember előtt Ukrajnában. A bevételük teljes összegét a helyi AIDS-alapítványnak adományozták.


Adam Lambert twitter-fotója a kijevi tömegről

„Azt hiszem, évekig csak ezt a fellépést fogom visszanézni, miközben azon gondolkodom, «Hűha, mennyire élveztem! Micsoda megtiszteltetés, hogy pont én állhatok ekkora legendákkal egy színpadon! Ez több, mint amennyire vágytam»” – mondta izgatottan az ABC-nek még a show előtt Adam.

Azt még gyorsan hozzátette, hogy Freddie számára mindig túl nagy falat, soha nem kívánja betölteni a helyét. „Tudod, Freddie a példaképem, rajta nőttem fel. Szeretnék egyszer annyira jó zenét csinálni, mint amilyet ő! Meghatározó bálvány számomra, akinek minden mozdulatát tisztelek. Van néhány dala, ami nagy kihívást jelentett nekem, de rengeteg olyan is volt, amit már énekeltem a zuhany alatt vagy éppen otthon a TV előtt. Brian és Roger mindenben segített nekem, sokat fejlődtem, így nagyon izgatott vagyok!”

A banda Sir Elton John után lépett színpadra negyed órás késéssel, mint az est csúcspontja. Rengeteg Queen és Adam Lambert rajongó gyűlt össze Kijev utcáján, akik egy emberként tomboltak. Brian viszont az egész show alatt az eredeti célra, az AIDS veszélyére igyekezte felhívni a figyelmet: „E koncert legfőbb üzenete, hogy nem lehetünk önelégültek. Ez egy ébresztő!”

A show után Adam és a banda tagjai is megköszönték az elképesztő közönségnek az energiát, míg Lambert azt is kiemelte, hogy élete csúcspontja volt az előző este, illetve az Another Bites to Dust volt a kedvenc pillanata.

A Lambert-Queen-páros 2011-ben az EMA-n léptek fel először, illetve 2009-ben az American Idol fináléjában. Azonban a kétórás műsoruk az összes eddigit elverte, az összes zenei kritikus pozitív véleménnyel ítélte meg a közös munkájukat, amelyben Adam Lambert mellett a helyi X-Faktor győztese, Viktor Romanchenko, illetve maga Brian May és Roger Taylor is énekelt (Adammel és szólóban is).

Lambert többször is elhagyta a színpadot, addig pedig Brian Freddie emléke előtt tisztelgett egy dallal, de az fellépésük csúcspontja mégis a Bohemian Rhapsody volt, amelyben Freddie Mercuryt is bevetítették.

Az alkalomra összeállt banda Moszkvában lép fel július 3-án az Olimpic Stadiumban, majd Lengyelországban és Angliában. Adam elődje, Paul Rodgers egyébként kételkedik a fiú képességeiben, de örül, hogy valóra vált az álma.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek