Starity

Nyilvánosságra került a 2013-as Eurovíziós Dalfesztivál helyszíne

2012. július 09. 16:04   |   Szerző: berninici

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A svédek indulója idén Loreen volt, akinek igen magas pontszámmal sikerült megnyernie a versenyt, így a szervezés jogát Svédország kapta, a helyszínt pedig Malmö fogja biztosítani.

hirdetés
Nyilvánosságra került a 2013-as Eurovíziós Dalfesztivál helyszíne

A legutolsó pillanatig gondolkodtak azon, hogy melyik városban legyen megrendezve a 2013-as Dalfesztivál. Stockholm és Malmö is versengett a szervezés jogáért, de végre kiderült, hol lesz a verseny.

„Malmöt választottuk, mert nagyon jó az infrastuktúra és jók a tapasztalataink a Melodifestivalen (a svéd nemzeti döntő) megrendezésével kapcsolatban is. Malmö választása annak is köszönthető, hogy úgy gondoljuk, ez lenne a legjobb környezet, ami megfelelő lehet a versenyzők és a televíziók számára is” – mondta Martin Österdahl , a 2013-as verseny főszervezője.

„Nagyon örülünk, hogy megvan már a befogadó város. Ez mind Svédország és mind az SVT mély elkötelezettségét mutatja a verseny iránt. Reméljük, hogy Európa kedvenc műsorának tökéletes otthon lesz ez a város” – mondta Jon Ola Sand, az EBU nevében.

A megállapodás tárgyát képezi, hogy az SVT felelős az összes TV-műsorért és Malmö támogatni fogja az egész Eurovíziós Dalfesztivál szervezését, mint például logisztikailag, és a sajtót is.

„Most kezdődik a munka Európa egyik legnagyobb műsorának szervezését illetően, és reméljük, hogy egy csodálatos eseményt fogunk létrehozni. Rendkívül boldogok és büszkék vagyunk ma” – állítja Malmö polgármestere.

Malmö Svédország harmadik legnagyobb városa, és könnyen megközelíthető Dánia felől is. A város már otthont adott egyszer a versenynek 1992-ben.

A Malmö Arenaban lesz a Dalfesztivál helyszíne, ami viszonylag új építésű, 15 500 ember befogadására képes. Egyébként 2009 óta többek közt itt is megtartják a svéd nemzeti döntőt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek