Starity

Harry Potter-trió – hol vagytok mostanság?

2012. július 23. 08:08   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mind azt állítják, hogy jót tett a Harry Potter a karrierjüknek. A beskatulyázás ellen szériagyilkos-erőszakolós, wardrobe asszisztens és punkszereppekkel küzdenek – többek között.

hirdetés
Harry Potter-trió – hol vagytok mostanság?

A Harry Potter-trió több mint tízévig volt részese a kultuszfilmeknek, és annak ellenére, hogy szerintük jót tett a karrierjüknek a sikerszerep, lelkük legmélyén ők is érezték, nagyon meg kell küzdeniük, ha nem akarják, hogy az emberek Harryként, Hermioneként és Ronként emlegessék őket életük végéig, ezért meg is tesznek, mindent amit csak lehet.

Kezdetnek itt a főszereplő, Daniel Radcliffe, aki már a Harry Potter-filmek utolsó része előtt felfogadott egy amerikai ügynököt, hogy keressen neki valami melót az Egyesült Államokban – ám nem járt különösebb sikerrel. A nyolcadik film megjelenése óta világszerte látható volt A fekete ruhás asszony című angol thriller-horror filmben, ami nagy népszerűségnek örvendett, de feltehetőleg csak Daniel szereplése miatt.

A folytatás érkezik, de immár Daniel nélkül, aki ezután merészebb szerepet vállalt be. A Kill Your Darlings című filmben egy meleg, ráadásul zsidó művészt fog alakítani, aki egy rejtélyes gyilkosságba keveredik akarata ellenére. A film már most megbotránkoztató egyesek számára, hiszen a színésznek meztelenül kell szerepelnie néhány jelenetben. A rendező védi a színészt és a filmet, szerinte nem kellene, hogy a vallásosság vagy a beszűkült életszemlélet gátolja az embereket abban, hogy nyugodt szívvel nézennek meg egy filmet. Mindamellett tiszteli a döntésüket, ráadásul a stúdió nem is tervezi a mozimegjelenést világszerte, de nem csak ezért, hanem azért sem, mert nem akadt olyan cég, ami pénzügyileg finanszírozta volna a projektet.

Ezek után Radcliffe az angol Sky-csatorna A Young Doctor's Notebook című sorozatának első részében fog szerepelni, orosz orvosként. John Hamm a későbbi önmagát, egy kapzsi, a világháborúban naplót vezető orosz orvost alakítja majd a történelmi dráma sorozatban. A színész semmit nem bíz a véletlenre, következő filmje szintén egy horror film lesz. A Horns, azonos című könyv alapjául szolgál a filmnek, amiben egy megbolondult szériagyilkost alakít, aki nem csak hogy ész nélkül ontja ki az emberéleteket, de nőket és férfiakat erőszakol meg. Ezeket Guillermo del Toro Pinokkiója követi. Nem megerősített információk szerint a sztár adja majd hangját Pinokkiónak a Toro animációs filmjében.

Daniel a Kill your darlings forgatásán

Emma Watson már jóval az utolsó rész előtt sejtette, hogy nehéz lesz majd szerepeket kapnia a jövőben, egy időben lehetett hallani pletykákat arról, hogy nem is egy projektből esett ki, ám a színésznő megnyugodhatott. Az Egy hét Marilynnel című filmben egy Lucy nevű wardrobe asszisztenst formált meg, aki reménytelenül szerelmes volt Colin Clarkba (Eddie Redmayne), ám Colin inkább Marilynt választotta. A film nagy sikereket ért el, de nem volt benne sok szerepe.

A The Perks of Being a Wallflower 2012-es megjelenést ígér, ebben Emma egy Sam nevű lányt alakít, aki nehezen bírja ahogyan élete alakul. Szerelmes és öngyilkos lesz a legjobb barátja. Szenvedésében Paul Rudd és Nina Dobrev karaktere is vigasztalja. A történet alapja a megegyező című könyv. Sofia Coppola The Bling Ring című filmje egy tavalyi kanadai, azonos című TV filmen alapszik, amelyben egy csapat tinédzser az internet segítségével figyelteti kedvenc sztárjaikat, hogy betörhessenek és ereklyéket lophassanak onnan. A filmben Kristen Dunst is szerepel, Paris Hilton pedig vendégszerepet kapott. Emma parókát hordott ebben a filmben is, és Nicki karaktere teljesen eltér Hermionéjétől, sőt, Emmához sem áll igazán közel.

A Seth Rogen rendezte The End of the Worldben egy csapat celebritás látogat el James Franco házába és csevegés helyett más elfoglaltságuk akad. Kitör a világvége. Viszonylag könnyű dolga volt bejutni David Yates Your Voice In My Head című filmjébe, amiben egy kétes érzelmekkel teli írót alakít. A kis büdzsés filmből Yates már kiesett, a projekt elkezdése kérdőjeles. Darren Aronofsky újabb remekművel rukkol elő 2014-ben, amely a Noah címet viseli, és olyan sztárokat szerepeltet benne, mint Russel Crowe vagy Anthony Hopkins.

Emma a The Bling Ring forgatásán

Rupert Grint szerencsés mondja magát, amiért Ron kevésbé ikonikus alak. Szerinte ezért nem is igazán fenyegeti a skatulyázás veszélye, és ő maga is érzi, hogy nemcsak a filmben, de való életben is kissé kilóg a trióból. A Harry Potter befejező része óta szerepelt a norvég Into the White című filmben, amiben egy forrongó fejű, gondolatlan vadászgép pilótáját alakítja, az angol katonák egyikét. Az igaz történeten alapuló sztori megkívánta tőle a norvég nyelvet és a liverpooli akcentust is, előbbi igen, utóbbi nem sikerült igazán

Shia LaBeouf, Evan Rachel Wood és Melissa Leo mellett a The Necessary Death of Charlie Countryman elnevezésű filmben Carlként fog feltűnni, először használva rossz amerikai akcentusát. Következőként megjelenik már nem az első animációs filmje. Postman Pat neve ismerősen csenghet bárkinek, a kultusz meséből film készült, amelyben Postman Pat egy tehetségkutatóba jelentkezik.

Családi vígjáték filmjét már most nagy érdeklődés övezi az Egyesült Államokban is. Alan Rickman mellett New York-i punkként láthatjuk majd a CBGB-ben, ami jövőre jelenik meg. Vicces Macbeth feldolgozása Enemy Of Man címmel érkezik majd, és Rosse-t alakítja benne. Aaron Eckhart és Chloë Grace Moretz főszereplésével látható lesz a The Drummer, ami a The Beach Boys életrajzi filmje lesz. Stan Shapiroként még jövőre láthatjuk. A szerep kedvéért levágatta haját és megpróbálta volna kigyúrni magát, ami nem sikerült teljesen.

Rupert a CBGB forgatásán

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek