Starity

Nem jósolnak nagy sikert a Harmadnaposok című filmnek

2012. július 20. 16:04   |   Szerző: judie94

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Pár haver, egy esküvő, óriási lerészegedés, mintha csak a Másnaposok című filmet emlegetné valaki. A sztori túlzottan is ismerős, így a kritikusok vészjóslóak a filmet illetően.

hirdetés
Nem jósolnak nagy sikert a Harmadnaposok című filmnek

David (Xavier Samuel) és Mia (Laura Bent) egy közös nyaralás alkalmával ismerkednek meg és szeretnek egymásba. Egy héttel később David meg is kéri Mia kezét. A válasz: igen, ráadásul az esküvővel sem várnának többet néhány napnál. David hazautazik Angliába, és megkéri három legjobb haverját (Kris Marshall, Kevin Bishop, Tim Draxl), hogy térjenek vele vissza Ausztráliába, és vegyenek részt az esküvőjén, legyenek ott tanúként. A három srác nem is fogja vissza magát, így David számára új értelmet nyer a jóban-rosszban kifejezés. A káoszba fulladó esküvő során Mia családja kerül az egyik sarokba, David haverjai a másikba, s kezdetét veszi egy amolyan laza „kő kövön nem marad”-buli – írják a film rövid előzetesében.

Több kritikus is támadja a filmet, hiszen a Másnaposok már kivesézte ezt a témát, ráadásul annak második részét is már unalmasnak találták a nézők. Óriási buli, haverok, egy esküvő, és tetőpontban egy tökéletes káosz, aminek a vége persze valamilyen módon happy end lesz. Nem is csoda, hogy a filmet több kritikus is minősíthetetlennek nyilvánította, hiszen ami elsőre poén, esetleg, ha ügyesek még másodjára is az, de harmadjára már biztosan elveszíti a varázserejét. Kicsit ugyan átszerkesztve, felturbózva kapjuk a történetet, de a tömör lényege bizony koppintás.

Az emberek azonban általában szeretik az ilyen filmeket, a rossz kritikák ellenére is. Van, aki nem tudja megunni ezeket a vígjátékokat, de tényleg van egy határ, amin túl már nem tudnak új bőrt lehúzni egy történetről, hsizen túlságosan unalmas egy előre kiszámítható sztori.

A film valódi sikereit persze nem a kritikusok, hanem a nézők döntik el. A legtöbben szívesen ülnek be a mozikba könnyen emészthető filmekre, hiszen ezek is szórakozást nyújtanak másfél-kétórára. Azért reméljük kellemesen csalódunk majd a film megjelenése után, és végül nem csak egy „egyszernézős” filmet kapunk.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek