Starity

Kísérteties helyek Magyarországon

2012. augusztus 13. 14:02   |   Szerző: corny4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Legújabb cikkünkben hazánkban néztünk szét kísérteties helyeket keresve. kiderült, jópár szellem járta hely van Magyarországon is - legalábbis a helyi legendák szerint.

hirdetés
Kísérteties helyek Magyarországon

Nemrég bemutattunk néhány kísérteties történetet Nagy-Britanniáról. Az első és második cikkünkben is kísértetkastélyok sztorijait olvashattátok, most viszont közelebbi célpontok felé vettük az irányt, hiszen Magyarországon is van néhány paranormális tevékenységgel megáldott hely.

Akiket érdekelnek az ilyen jelenségek, és nincs lehetőségük Angliába, Skóciába vagy esetleg Írországba látogatni, azoknak sem kell csüggedni, hiszen hazánkban is találhatnak hasonló helyeket. Ha a világon nincsenek is elhíresülve ezek a históriák, az bizonyos, hogy itthon sokat hallani róluk, főleg azok között, akik már észleltek ehhez hasonló dolgokat.

Pozsonyi utcai lakótelep

A Újpesti lakótelep Budapest legnagyobb lakónegyede, ami a IV. kerületben található. Ebben a városrészben található a főváros egyik kísérteties helye. Köznyelvben szellemtelepként is emlegetik, aminek nagyon egyszerű a magyarázata: ennek a negyednek Pozsonyi utcai része a régi újpesti temető felé épült, és az ott lakók a beköltözés után furcsa eseményekre lettek figyelmesek. Különféle paranormális jelenségekről számoltak be és máig hallani lehet hasonló sztorikról. Ilyen például a bekapcsolódó televízió esete is, amit egy özvegy észlelt lakásában kétszer, hangokkal együtt. Volt, aki recsegő hangot is hallott, de olyan is akadt, aki cipőléptekhez hasonló neszt hallott, viszont attól is ijedtek már meg, hogy a villany magától lekapcsolódott.

Ám nem az ott élő emberek tapasztalták meg először ezeket a jelenségeket. Amikor elkezdték építeni a panelházakat a munkások által kezdtek el terjedni az első rémtörténetek. A tévés anomáliákat még ráfoghatjuk az elektromos hálózatra, de a többi kísérteties zajt mi magyarázza? Mivel a házak alapjai mélyre nyúlnak, így könnyen lehet, hogy a házak alatt fekvő sírokat felpiszkálták. Lehetséges lenne, hogy a felzavart lelket nem tudnak békében nyugodni?

Boszorkánysziget

A szegedi Boszorkánysziget igazából csak félsziget, ami a Tisza partján terül el. Onnan kapta a nevét, hogy ott égettek el 14 embert máglyán boszorkányság miatt. Általában a gyógyító füvekkel gyógyítókat nevezték boszorkányoknak, de a máglyahalálhoz az is bőven elég volt, ha akadt egy rosszakarójuk. A boszorkányüldözést leginkább az akkori árvíz és éhínség váltotta ki, ami nagyon feldúlta a lakosságot. Úgy gondolták valaki vagy valami áll a katasztrófasorozat mögött. Ennek már többszáz éve, de úgy tartják a halottak lelkei még mindig ott bolyonganak a félszigeten és esténként hátborzongató hangokat és neszeket hallanak a odalátogatók. Talán ez lehet az oka annak, hogy amikor fesztiváloznak a szigeten estére mindig kiürül. Meglehet, hogy az ott szörnyű halállal halt emberek szellemei kószálnak még ott?

Ó-Ebergényi-kastély

Ez a barokk stílusú kastély egy kis falunál, Vasszécsenynél található Szombathelytől 13 km-re. Ránézésre nem gondolnák, hogy hátborzongató dolgok történnek ott, pedig így van. Rémisztő arcok és szellemalakok ijesztgetik az odalátogatókat, vagy az ott megszállókat. De van, aki számára pont ez a vonzó benne, nem pedig a gyönyörű kertje vagy széleskörű történelme. Néhány éve fedeztek fel először paranormális jelenségeket a kastélyban. Egy nő képeket készített egy kiállítási rendezvényen, amikor észrevett az egyik fotón egy nem odaillő dolgot. Egy idegen árnyszerű arcot vélt felfedezni a képen. Akkoriban lépteket és zörejeket is hallottak az üres szobákban. Aztán 2009 környékén elkezdtek igazán foglalkozni ezekkel a jelenségekkel. Látni véltek guggoló kísérteteket is, de suhanó árnyat is észleltek már. Az épület már számos család tulajdonában volt, kézről kézre járt, egy szóval ki tudja, ki vagy kiknek a szellemei járnak vissza a túlvilágról.

Hogy a legendáknak mennyi a valóságalapja valószínűleg soha nem fog kiderülni, de akinek van mersze személyesen is meggyőződhet a mendemondák igazságtartalmáról, hiszen elérhető közelségben vannak ezek a helyszínek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek