Starity

Sebastian Vettel: „Nem érzem magam hősnek”

2012. július 25. 11:11   |   Szerző: Gajcsi

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kétszeres világbajnok legszívesebben betiltaná az internetet, de szerencsére erről ő nem dönthet. Távol a versenyautók zajától, meglepő őszinteséggel avat be minket Vettel a mindennapi életébe.

hirdetés
Sebastian Vettel: „Nem érzem magam hősnek”

Úgy gondoltuk, elég jól ismerjük már Sebiastian Vettelt, mégis meglepődtünk egy-két válaszán, amelyet a hivatalos Forma-1-es oldal által készített interjúban adott.

- Mi tart fent éjszakánként?
- Általában megpróbálok aludni esténként, és jó, ha semmi sincs, ami ébren tart. (nevet) Persze, néha a jetlag miatt nehezebben megy az elalvás, de ezen kívül más nincs is. A gondokat, gondolatokat és aggodalmakat napközben próbálom megoldani, mivel az az időszak, amikor bármilyen problémát meg lehet oldani. Az alvás jó és egészséges, szóval eldöntöttem, hogy az estét az alvásnak szentelem.

- Ha kitilthatnál valamit az életedből egy egész életre, mi lenne az?
- Ha lehetne, az internetet. Sajnos nem tehetem, mert a döntés nem az én kezemben van. Úgy gondolom, sokkal többet használjuk, mint amennyit kéne. Tisztában vagyok azzal, hogy az internetnek sok pozitívuma van, de ugyanúgy megvannak a negatívumai is, ezért hiszek az egészséges önkorlátozásban. Nem csak a tiltás az egyetlen megoldás.

- Mi volt a legértékesebb leckéd az életben?
- Lehetetlen egyet kiemelni. Sok olyan pillanat van az életben, ami rengeteg dolgot megtaníthat. Azt hiszem, sosincs egyetlen konkrét helyzet, ami teljes egészében megváltoztatná az életet, mert az azt is jelentené, hogy az élet meglehetősen korlátozott. Ha olyan emberekkel veszed magad körbe, akik adhatnak valami pluszt, akkor minden napban vannak olyan órák, melyekből tanulni lehet – hol többet, hol kevesebbet.

- Mit csodálsz a legjobban?
- Az őszinteséget.

- Mikor voltál a legboldogabb?
- Úgy hiszem, hogy akkor vagy boldog, amikor megtalálod a békét magaddal. Ha visszatekintek az elmúlt évekre, sok boldog és fantasztikus emlékem van, ünnepi pillanatok. Ezek nagyon különlegesek. Persze vannak idők és olyan helyzetek, amik nem feltétlenül tetszenek, de ezek is egyaránt fontosak. Honnan tudhatod, hogy valami jó vagy rossz, vagy épp helyes vagy helytelen. Csak a döntésektől függ. A döntések azt jelentik, hogy a kockának két oldala van, és szinte soha nem lehetünk százszázalék biztosak benne, hogy jól döntöttünk-e. Néha a rossz döntés is lehet hasznos lecke, hiszen akkor sokkal jobban fogod értékelni a jó időket és jó döntéseket.

- Ha adhatnál a fiatalkori önmagadnak egy tanácsot, mi lenne az?
- Még mindig nem vagyok elég türelmes, ez sosem volt az erősségem. Így talán azt javasolnám magamnak, hogy komolyan gyakorolja a türelmet! (nevet)

- Ha egész életedben egy helyen kellene maradnod, az hol lenne?
- Az egy elég hosszú idő! Itt és most azt mondanám, hogy az F1-autóban.

- Mi az az állat, ami legjobban tükrözi az énedet?
- Nem vagyok igazán otthon az állatokban. Valószínűleg több faj keveréke lenne. Talán egy jól kinéző jackalope. (nevet)

- Mi fontosabb a győzelemnél?
- Mindennél fontosabb, hogy őszinte légy magaddal. Ha nem vagy magaddal őszinte – attól még nyerhetsz sok futamot és világbajnokságot, lehetsz sikeres bármiben, amit csinálsz – de semmi sem fogható ahhoz, hogy tisztában vagy azzal, hogy őszinte vagy másokkal és önmagaddal is.

- Mire költenéd az utolsó dollárodat?
- Szerencsére nem túl sok dolog van manapság, amit egy dollárért megvehetsz. Próbálom okosan kezelni a pénzem, úgyhogy valószínűleg odaadnám olyannak, akinek igazán szüksége van rá.

- Mi a legnagyobb gyengeséged?
- Makacs és türelmetlen vagyok. De ezt már említettem. (nevet)

- Milyen érzés, hogy hősnek tartanak?
- Én nem érzem magamat hősnek. Persze tudom, hogy körbevesz valamiféle csodálat, ugyanakkor a hírnévhez nem lehet teljesen hozzászokni. Még mindig kissé furcsa számomra, amikor a világ bármelyik táján felismernek az emberek, fotót vagy autogramot szeretnének, vagy ha elmegyek egy olyan helyre, ahol azelőtt még soha nem jártam, és megismernek, és a nevemet kiabálják.

- Mi ijeszt meg?
- Hogy az emberek túlságosan stresszesek. Van egy híres kérdés, hogy mit kívánnál, ha lenne egy utolsó kívánságod az életedben. Én azt kívánnám, hogy az emberek kevesebbet idegeskedjenek.

- Van olyan dolog, amit szívesen elfelejtenél?
- Igazából nincs. Nincsenek sötét emlékeim az életemben. Persze van egy-két nem túl vidám pillanat, de nem sajnálom őket, így nincs semmi, amit kétségbeesetten el szeretnék felejteni.

- Melyik az az étel, amit nagyon kedvelsz?
- Szeretek enni, így nagyon sok étel van, amit szeretek. De be kell vallanom, hogy ez a vaníliafagylalt.

- Mi a kedvenc illatod?
- Az erdő illata. Amikor átsétálsz az erdőn, vagy elsétálsz egy frissen kivágott fa mellett. Szeretem azt a különleges illatot, ami másra nem hasonlít.

- Milyen otthoni ízeket szeretsz?
- Édesanyám főztjét.

- Mi az első dolog, amit egy futam után hazaérve csinálsz?
- Megpróbálok pihenni, kikapcsolódni. Becsukom magam mögött az ajtót, és magam mögött hagyom a nyüzsgő világot. Csak egy rövid pillanatra, mielőtt egy újabb futamra, eseményre felkészülök.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek