Starity

Döbbenet! A colorádói mozis gyilkost bálványozzák a tinik!

2012. augusztus 02. 11:11   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egyesek szerint a gyilkos, James Holmes nagyon szexi és cuki, mások szerint egyszerűen ártatlan, mivel az ördög vezérelte – sorra alakulnak a rajongói klubok, ahol a tinik a gyilkost sztárolják.

hirdetés
Döbbenet! A colorádói mozis gyilkost bálványozzák a tinik!
Fotó: AFP / Getty Images

A Daily Mail felfigyelt a James Holmes körüli hisztire és végzett egy kis kutatást, amiből kiderült, hogy a gyilkos az amerikai tinik új kedvence lett. A rajongói egyenesen istenítik Holmes-t, aki az elmúlt napokban több helyi csatornának is nyilatkozott gyerekkoráról, rövid és hosszútávú céljairól.

A csatornák hirtelen jött nagy érdeklődés James magánéletével kapcsolatban akkor jelentkezett, mikor arra lettek figyelmesek a coloradoi média szakemberei, hogy sok Twitter-üzenet és Facebook-bejegyzés születik Holmes ártatlanságáról és megnyerő kinézetéről. A főműsoridőben vetített exkluzív interjúk szintén sok nézőt vonzottak a képernyők elé, akik véleményüket nem rejtették véka alá. A sok zavart üzenetből kiemeltünk kettőt:

„James Holmes nagyon cuki narancssárga hajjal is, csak úgy mondom. Attól függetlenül, hogy bolond a szentem.. jah, elég cukker. Találkozunk, ha kijöttél a dutyiból, szeretettel: M.”

Hasonlóan nyilatkozott egy hatéves kislány is, aki még azt is hozzátette, hogy szívvel lélekkel Holmes mellett áll: „Gyilkos vagy nem, James Holmes helyes pasas. Kiállok mellette szívvel lélekkel bármi történjék is.”

Ez még csak a kezdet. Már az sincs rendben, ha egy hatéves kislány még nem rendelkezik józan ítélőképességgel, de hogy a tinédzser társai sincsenek tisztában a dolgokkal, azt álmunkban sem gondoltuk volna. Néhány ráérő, unatkozó tini kézbe vette az irányítást, így Twitteren hamar treding topik lett a bálványozott James Holmes neve, saját magukat pedig egyszerűen holmies-nak hívják. Facebook-bejegyzések és Tumblr-oldalak beszélgetései bizonyítják, hogy kiállnak mellette és rajonganak érte. Külön weblap alakult egy postás által, aki vállalja, hogy a James-nek szánt leveleket elviszi a börtönbe, még szabályzatot is mellékel azzal kapcsolatban, hogyan is lehet leveleket küldeni neki, például mekkora legyen a boríték.


egy tipikus Holmes-rajongó kockás ingben Slurpee-vel a kezében tiszteleg kedvence előtt

A nyílt csetszobás beszélgetéseikből kiderül, hogy sokan vonzónak találják, mások pedig azért írnak neki, hogy bizonyítsák, hisznek benne és az ártalmatlanságában. Leveleiket megírják, és elküldik támogató vagy arcpirító gondolataikat tartalmazó üzenetüket, annak ellenére, hogy a börtönbe beérkező borítékokat minden esetben valaki felbontja, és csak a benne talált tartalom megtekintése után kerülhet a levél a címzetthez.

Miután a gyilkos a tévéinterjúban elárulta, hogy gyerekkorában mindig szeretett volna a Slurpee nevű energiaital automatagépének forgalmazója lenni, a kreatív fanok máris Slurpee energiaitallal és kockás inggel (ilyen ing volt rajta, mikor a tévében először mutatták arcát) fotózzák magukat, szerelmes képeket rajzolnak, amin imádottjuk, James szerepel.

Olyan ember is akad, aki szerint James-t az ördög vezérelte, és ez az oka a lövöldözésnek, illetve magyarázatot ad arra is, hogy miért viselt narancssárgás vöröses parókát. Szerintük az ördög belészállhatott és az addig barna Holmes vörösnek képzeli magát, hiszen a vörösök ördögiek -olvasható egy nyilvános beszélgetésben, ahol a tagok azt firtatják, hogy a vörösöket a középkorban élve temették el vagy égették halálra, mert az ördög bennük lakott.


az egyik rajongói kép

Az természetesen elkerülhetetlen, hogy egy ekkora esemény szereplője internetes mémmé váljon, de azt bizonyára kevesen gondolták, hogy nem csak egyszerű közutálatnak fog örvendeni a magát Jokernek képzelő gyilkos, hanem egyenesen hősként, sztárként tekintenek majd rá egyesek. Reméljük a Holmes-körüli rajongás megmarad egy morbid internetes humor szintjén, és senkinem nem jut eszébe utánozni őt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek