Starity

Pars Krisztián megszerezte a negyedik magyar aranyat!

2012. augusztus 05. 23:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Parádés verseny után Pars Krisztián megnyerte a kalapácsvetést, és ezzel ő lett a londoni Olimpia negyedik magyar aranyérmes sportolója.

hirdetés
Pars Krisztián megszerezte a negyedik magyar aranyat!

A 30. nyári Olimpiai Játékok kilencedik napján, augusztus 5-én Pars Krisztián parádés verseny után, este aranyérmet hozhatott el a kalapácsvetés versenyszámában, ezzel a versenynap második magyar aranyát tudhatja magáénak, a szintén Krisztián, Berki után, akit lólengésben ítéltek a bírák a játékok legjobbjának.

Pars első, 78 méter feletti dobása is fantasztikus volt, ám a harmadikat egyik versenyző sem tudta már felülmúlni. A szlovén úriember első három dobása a hálóban végződött, a negyedik megakadt benne, az ötödik pedig Krisztián első dobásához közelített.

A 30 éves atléta 80,59 méterrel lett olimpiai bajnok, őt az említett szlovén Kozmus követi az ezüstéremmel, a dobogó harmadik fokára pedig a japán Murofushi állhatott fel. Pars Krisztián győzelmével Magyarország előrébb lépett az éremtáblázaton, így jelenleg a tizedik helyen állunk.

Hazánk sportolóira méltán lehetünk büszkék, hiszen több éves kemény munka áll akár egy második vagy egy harmadik hely mögött is, pláne az első mögött. Először Szilágyi Áronnak örülhettünk, aki megnyerte a vívást, majd pedig Gyurta Dani úszott világcsúcsot 200 mellen. A kilencedik nap eredménye pedig a már említett Berki Krisztián aranya lólengésben, illetve Pars Krisztián győzelme kalapácsvetésben. Csernoviczki Éva cselgáncsban, Cseh László múlt pénteken úszásban és a mai nap folyamán Módos Péter kötöttfogású birkózásban is bronzérmes lett, de mégis ugyanúgy örülhetünk nekik mintha két lépcsővel magasabbra álltak volna a dobogón. Ungvári Miklós szintén cselgáncsban szerezte meg az első magyar ezüstérmet, a mai nap folyamán pedig a magyar női vízilabda válogatott megverte Oroszországot, így bejutottak a legjobb négy közé.

Gratulálunk sportolóinknak!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek