Starity

Chad le Clos édesapja az Olimpia legbüszkébb szülője

2012. augusztus 07. 20:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Arany-, és ezüstérmet szerzett a londoni Olimpián Chad le Clos, a 20 éves dél-afrikai úszó, aki nem kis meglepetést szerzett ezzel hazájának, a világnak, és persze szüleinek is.

hirdetés
Chad le Clos édesapja az Olimpia legbüszkébb szülője

Bert le Clos, a fiatal úszó édesapja is a riporterek kereszttüzébe került, miután fia, Chad le Clos Michael Phelps elől elhappolta az aranyat 200 pillangón, 100 pillangón pedig ezüstöt szerzett, nagy meglepetést okozva ezzel a dél-afrikaiaknak is. Ugyan „csak” kettő érmet szerzett Chad, ám ez mégis sztárrá tette őt az Olimpián, míg édesapjáról érzelemkitörése miatt beszélnek sokat.

Fia győzelme után a BBC interjúvolta meg Bert le Clos-t, aki szinte szóhoz sem jutott: „Hihetetlen! Hihetetlen! Hihetetlen! Sosem voltam még ennyire boldog az életemben!” – mondta, majd némi faggatás után még annyit mondott, hogy úgy érzi magát, mint aki meghalt és a mennybe jutott, és szerinte akármi is történik, meg volt tervezve.

Később Natalie Evans, a Mirror újságírója is felemelő szavakkal illette apa és fia örömét: „Ha Olimpiai éremmel lehetne honorálni a legbüszkébb szülőt, akkor ez az ember toronymagasan nyerne. Bert le Clos nem tudta, és nem is akarta titkolni örömét és büszkeségét, miután fia megnyerte a 200 méteres pillangóúszás döntőjét, és ezzel olimpiai bajnok lett, megelőzve példaképét, Michael Phelpst.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek