Starity

Risztov Éva megszerezte a nyolcadik aranyunkat!

2012. augusztus 09. 16:04   |   Szerző: FlyGirl

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Erre az aranyra nem számítottunk, hiszen nem igazán tartották ebben a számban favoritnak, pedig 10 kilométeres úszásban már voltak Risztov Évának szép eredményei.

hirdetés
Risztov Éva megszerezte a nyolcadik aranyunkat!

Risztov Éva a mai napot megkoronázta egy gyönyörűen csillogó arannyal, amit végre a sok második helyen után megszerzett, hiszen Európa-bajnoki és világbajnoki ezüstérmes volt eddig. Most már olimpiai bajnok. Ez egy hatalmas bravúr tőle.

Már a verseny elején az első háromban úszott. Nem sokkal később pedig az élre állt, ami ebben a számban gyilkos lehet. A nagy esélyesnek az olasz Martina Grimaldit, a német Angela Maurert és az amerikai Haley Andersont tartották. A hajrá nagyon izgalmasra sikerült és izgulhattunk, hogy vajon Haley Anderson megelőzi őt. Egyre jobban megközelítette, de a végén sikerült az előnyét megőriznie, így nyert.

Évának elég kemény évei voltak és a sok csalódás és ezüst után végre megérdemelten a nyakába akaszthatták az aranyérmet. Úgy látszik ma is két arannyal zárjuk a napot.

Még nincs vége mára az éremesőnek, mert a magyar vízilabdás lányok a bronzéremért játsszanak az ausztrálok ellen, akikkel a Pekingben is játszottak az bronzért, de sajnos kikaptak.

Gratulálunk Risztov Évának az olimpiai bajnoki címéhez!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek