Starity

Kásás Tamás és Szécsi Zoltán is visszavonul

2012. augusztus 13. 14:02   |   Szerző: Miss Vettel

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Talán a magyar férfi vízilabda válogatott volt a legcsalódottabb az idei ötkarikás játékok után. A háromszoros olimpiai bajnok csapatnak nem sikerült a címvédés, de nem ez a legnagyobb veszteség.

hirdetés
Kásás Tamás és Szécsi Zoltán is visszavonul

A fiúk Spanyolországgal vívtak vízipóló mérkőzést az ötödik helyért, és bár fergeteges játékkal fölényes győzelmet arattak, nem voltak megelégedve magukkal. Szécsi Zoltán így nyilatkozott erről a Reuters hírügynökségnek:

„Az én időszakomnak vége. Jön az új generáció. Úgy érzem, fejben elfáradtunk, de azt nem tudom, hogy ennek mi az oka.”

Ezzel persze megindultak a találgatások, hogy Szécsi Zoltán bizonyosan visszavonul a profi vízilabdától, és a 2016-os riói olimpián már nem lesz tagja Kemény Dénes legendás csapatának. Sajnos szavaiból minden kiderül.

A fiúk 2000 és 2008 között zsinórban háromszor voltak olimpiai bajnokok, ami nem kis teljesítmény. Kásás Tamás is egy azok közül, akik meghatározták ezt az időszakot. Ő a spanyolok ellen vívott mérkőzés után jelentette be hivatalosan, hogy visszavonul.

„Az biztos, hogy én ma játszottam utoljára a válogatottban, s úgy gondolom, hogy a vízilabdás pályafutásomnak is vége van. Amikor ma bemutattak, vízbe ugrottam, alig bírtam visszatartani a könnyeimet, tudván, eljött a búcsú ideje... Hihetetlenül megható pillanat volt, aztán a meccsen már tudtam koncentrálni, de akkor is olyan volt az egész, mintha egy álomvilágban lettem volna. Szürreális volt az egész, de így, hogy győztünk, szép volt. Magán az olimpiai tornán, ahová nagy céllal jöttünk, végső soron ma is az történt, ami jelenleg van a pólóban, ami a valós helyzet, ami az igaz.″

Kemény Dénes, szövetségi kapitány szerint nem csak két olimpiai bajnok hagy fel vízilabdás karrierével:

„Hányan nem folytatják az olimpiai bajnokaink közül? Ezt tőlük kell megkérdezni, nekem jó néhányan a tegnapi tréning után azt mondták: ez volt életük utolsó válogatott edzése. Ebből én arra gondolok, hogy ez a mai volt életük utolsó válogatott meccse.″

Az már biztos, hogy egy korszak lezárult, hiszen a vízipólósok nem tudtak címet védeni, azonban a két, vagy akár több klasszis visszavonulása mindenképpen nagyobb érvágást jelent kis hazánknak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek