Starity

Megérkezett a Szép remények trailere

2012. augusztus 14. 01:01   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mike Newell, a Harry Potter és a Tűz Serlege rendezője elhozza Pip történetének újabb feldolgozását, ami év végén kerül a mozikba.

hirdetés
Megérkezett a Szép remények trailere

Mike Newell, a Harry Potter és a Tűz Serlege rendezője vállalta, hogy elkészíti Charles Dickens talán leghíresebb művének újabb adaptációját. A szeptemberben a Toronto Filmfesztiválon megjelenő filmhez megérkezett az első feliratos trailer, amelyben elsőként láthatjuk a magányos, megbolondult és szívtelen menyasszonyt, Miss Havisham (Helena Bonham Carter) személyét, a történet főhősét, Pipet, akit Jeremy Irvine formál majd meg. Ralph Fiennes újabb negatív karaktert alkot, hiszen ő lesz Magwitch megformálója. A filmben feltűnik még a Harry Potter-filmekből ismert Jessica Cave (Lavender), Robbie Coltrane (Hagrid), Helena Barlow (Rose Weasley) a Transpoitting sztárja, Ewen Bremner, a Borgiák és a Bel Ami színésznője, Holliday Grainger, David Walliams fogja a pufók és utálatos minden lében kanál rokont alakítani.

A két főszereplő eredetileg Rooney Mara és Alex Pettyfer lett volna, ám mindketten lepasszolták a projektet, aminek forgatása már régebben véget ért, ám a produkció finanszírozási problémákkal küszködött. A film nehezen készült el, hiszen elsőként Ralph Fiennest nézték ki Magwitch szerepére, aki akkoriban kezdte forgatni és rendezni saját filmjét, a The Invisible Womant, amiben ő játszotta Charles Dickenst. A forgatás nem vett volna igénybe 4 hónapnál többet, ám az a film is pénzügyi problémák miatt csúszott, viszont a rendező kitartott amellett, hogy megvárják a színészt, ha törik, ha szakad.

A történet szerint Pip szegény családjával, undok rokonaival él egy kis házban, míg nem eldöntik, hogy sok pénzt remélve elküldik őt Miss Havisham palotájába, ahol a fiatal Pip beleszeret Havisham fogadott lányába, aki viszont nem viszonozza érzéseit. Havisham egyengeti Pip életútját és Londonban köt ki, ahol tanul. Drága életét egy számára ismeretlen forrás fedezi. A sztori végén felbukkan egy régen látott rossztevő, a pökhendivé vált Pip visszatér régi önmagához, és fény derül az addig anonim személy kilétére, aki busásan fizette tanulmányait és luxuscikkeit, kiadásait.

Charles könyvéből már több feldolgozás is készült. Az 1998-as Alfonso Cuarón rendezte új feldolgozás Gwyneth Paltrow, Ethan Hawke és Robert De Niro főszereplésével talán a legnépszerűbb azok közül. Adaptációk is készültek, már 1946-ban is megjelent egy fekete-fehér változat. Szintén a könyv szolgált az 1999-es verzió alapjaként, amelyben Ioan Gruffudd játszotta az ikonikus főszereplőt. Tavaly karácsonykor pedig bemutatásra került egy újabb, immáron 3 részes sorozat a BBC Films jóvoltából, amiben a feltörekvő színész, Douglas Booth alakította Pipet, Ray Winstone Magwitchet, a kultuszfiguraként elkönyvelt Havishamet pedig az X-Akták Gillian Andersonja alakította, óriási sikerrel. Mark Addy, a Trónok harca Robertje és a szintén ebben a sorozatban Viserys Targaryent alakító színész, Harry Lloyd (aki egyébként Charles Dickens ük-ük-ükunokája) is látható, az új verzióban sajnos nem kapott szerepet. A projekt iránt már a hivatalos közlemény meghirdetése után akkora volt az érdeklődés, hogy megbíztak a nézőkben, megelőlegezve bizalmukat, elkezdték tervezni egy nagyobb költségvetésű és híresebb színészeket felsorakoztató projektet, amihez Mike Newellt sikerült elsőre megnyerni.

Az évvégén mozikba kerülő filmet először Kanadában egy film fesztiválon, majd Írországban és Olaszországban mutatják be kis közönség előtt. Egyelőre amerikai forgalmazó még nincs, ezért csak az angol mozik mutatják be azt, a Lionsgate segítségével, akik vállalnák az esetleges DVD forgalmazását is európai szinten.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek