Starity

Megjelent a Sparkle, Whitney Houston utolsó filmje

2012. augusztus 19. 12:12   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bár még csak az Egyesült Államokban jelent meg a film, a héten szinte az egész világ lázban égett, hogy Whitney Houston utolsó, ugyanakkor Jordin Sparks debütáló filmje megjelenjen.

hirdetés
Megjelent a Sparkle, Whitney Houston utolsó filmje

Augusztus 17-én látott napvilágot a Sparkle, melyet még tavaly ősszel forgattak le. A premieren jelen volt az összes szereplő, illetve Whitney Houston lánya is, Bobbi Kristina. Sajnos a legenda már nem tudott résztvenni, de Jordin Sparks szavaival élve: Whitney akkor is ott volt, lélekben.

A filmet a nézők és a kritikusok egyaránt a Dreamgirls című sikerfilmhez hasonlítják. A történet úgy kezdődik, hogy három tehetséges lány még mindig az édesanyjuk otthonában él, mivel túlságosan félnek attól, hogy a saját lábukra álljanak. Először egy templomi kórusban kezdtek el énekelni, majd ezután sikeres lánycsapattá alakultak, mely kihatással volt magánéletükre is. A lányok karaktere és habitusa teljesen más: a főszereplő, Sparkle egy háttérben és csendben ambiciózus lány, aki ragyogó dalszerző; a megformálója pedig az American Idol legfiatalabb nyertese, Jordin Sparks, aki bebizonyította, hogy nagyon hasonlít Irene Carára (ő volt az eredeti Sparkle): csinos, és egészséges módon őszinte, mely kicsit néha unalmas. A másik lány, Dolores javarészt a háttérben marad, kivéve, amikor robban a bosszúálló nagy harag pillanataiban. A karaktert Tika Sumpter jól megformálta. A harmadik lány pedig, aki szószerint a lánytestvér nevet kapta, a Carmen Ejogo által megformált Sister, aki először a csoportjuk csillaga, karaktere azonban nem csak karizmatikus, hanem néha utálatos is. A történet úgy folytatódik, hogy megjelenik a Derek Luke által alakított Stix, aki szerelmes lesz Sparkle-ba, és felfedezi a lány igazi tehetségét, majd segít neki, hogy híres énekesnővé váljon. Ezért a célért viszont el kell nyernie édesanyja, Emma támogatását, aki egy hívő nő, egykoron pedig szintén híres énekesnő volt. Ám ez rengeteg vitát és érzelmes pillanatot okoz, és olyan titkokra is fény derül, melyek eddig mélyen rejtve voltak. De Sparkle eléri célját, és Whitney Houston által remekül megformált Emma is mérhetetlenül büszke lesz lányára.

A kritikák vegyesek, de javarészt pozitívak. Tehát Salim Akil és Debra Martin Chase filmje az eredeti film sikeréhez képest hatalmas javulást ért el. Alapvetően érdekesnek, érzelmesnek és jónak titulálták a filmet, de egyesek szerint unalmas, és a szereplőket is jobban megválogathatták volna. Talán nem aratott olyan nagy sikert, mint azt várták, de a New York Times szerint gyönyörű Hamupipőke-történet a film. Whitney színészi tehetsége a kritikusok által sem nagyon vitatott, ám Jordin debütálásáról egybehangzóan az a vélemény született, hogy valóban tehetséges színésznő, de ezt a tehetséget igazán csak a film vége féle mutatta meg.

A hazai mozikban még nem tudni, hogy mikor, vagy hogy egyáltalán megjelenik-e; annyit tudni, hogy ősz környékén jelenik meg világszerte.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek