Starity

Ayumi Hamasaki rekordot állított fel Japánban

2012. augusztus 22. 09:09   |   Szerző: silenc

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A J-Pop császárnőjének, Ayumi Hamasakinak sikerült átlépnie az 50 milliós álomhatárt, igaz nem elsőként, de szólóénekesek közül eddig csak neki sikerült ennyi lemezt eladnia.

hirdetés
Ayumi Hamasaki rekordot állított fel Japánban

1998-as debütálása után 14 évvel később Ayumi Hamasaki egy újabb rekordot döntött meg. Az Oricon listákon összesítették az énekesnő mind a 110 (65 kislemez és 45 album) korongjának az eladási statisztikáit és kiderült, hogy összesen több mint 50 millió lemezt adott el a debütáló Poker Face nevezetű kislemeze óta. Felesleges volt aggódni, hogy nem lesz kelendő az aranytorkú énekesnő drága best of albuma, mivel az adatok szerint vették, mint a cukrot, hiszen az Oricon listán a második helyet foglalta el.

Az Oricon listákat 1968 januárjában hozták létre, és eddig csak másik két japán előadónak sikerült az 50 milliós álomhatárt átlépnie. Elsőként a B’z nevezetű rockduónak sikerült még 1998-ban, akik azóta több mint 80 millió eladott lemezzel büszkélkedhetnek. Másodikként a Mr.Children nevezetű négytagú pop-rock együttesnek sikerült 2007-ben. A két banda sikere azóta is töretlen.

A japán popcsillagnak tehát harmadikként sikerült ezt a lemezeladási számot produkálnia, és ezzel ő lett az első szólóénekes, akinek ezt sikerült véghez vinnie. A 33 éves énekesnő boldogan kommentálta az új rekordot: „Amikor debütáltam nem hittem volna, hogy ilyen messzire sikerül eljutnom. Természetesen örülök ennek a nagyszerű rekordnak, ami nem jött volna létre, ha ennyien nem támogatnátok engem” – majd így folytatta. – „Ez nem egy Ayumi Hamasaki-rekord. Úgy hiszem, hogy ez a rajongóim rekordja, akik folyamatosan támogatnak engem. Ezek után még több dallal foglak titeket megajándékozni, szóval kérlek, továbbra is támogassatok!”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek