Starity

Európai csillagokból világsztárokká

2012. szeptember 05. 11:11   |   Szerző: egon96

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csak amerikaik lehetnek világsztárok? Erre a tévhitre számos európai zenész és énekes rácáfolt. Adele, David Guetta, csak néhány név ízelítőnek.

hirdetés
Európai csillagokból világsztárokká

Cikksorozatunk első részében olyan európai előadókról lesz szó, akiknek nagyon jól megy mostanában a szekerük, és világszerte hatalmas sikereket értek el.

Adele

A britek aranytorkú dívája, kevesebb, mint ötéves pályafutása alatt nyolc Grammy-díjat nyert, ebből hatotot az idei, 2012-es díjátadón. Eddig megjelent két albuma igazi világsiker lett több rekordot is megdöntve. Rolling in the Deep, Someone Like You, Set Fire to the Rain, Hometown Glory, csakhogy néhányat említsünk meg a legismertebb dalai közül. Adele jelenleg első gyerekével várandós, és minden idejét a kismamaságra fordítja.

Inna

A románok üdvöskéje, 2008-ban robbant be a világ élbolyába Hot című slágerével. Sikerei azóta sem lankadtak, és egyre csak bombázza a slágerlistákat újabb és újabb slágereivel.

Taio Cruz

Egy újabb brit, ráadásul egy igazi csodagyerek. Első világsiker fele lendítő dala a Break Your Heart volt, de az igazi világsláger a Dynamite lett, ami szó szerint berobbantotta őt a világ élvonalában. Taio nem lett egyslágeres előadó, dolgozott már Travis McCoyjal is és az ausztárok pop hercegnőjével, Kylie Minogue-gal is.

David Guetta

A francia csodagyerek, ami az ő kezemunkája alól kerül ki, az csak világsláger lehet: Love is Gone, The World is Mine, Sexy Chick, Titanium, és folytathatnánk. David Guetta bulikban kezdte a dj-skedést, és fokozatosan jött az ismertség, majd a világsiker. Pályafutása alatt nyert már Grammy-díjat, és választották már a világ legjobb dj-jének is.

Muse

1997-ben alakult (Rocket Baby Dolls néven), tagjai Matthew Bellamy, Christopher Wolstenholme és Dominic Howard. Szerepeltek már együtt a Red Hot Chili Peppersel és a Foo Fightersel is, azonban a nagyvilág számára akkor váltak igazán ismertté, mikor egyik daluk, a Supermassive Black Hole bekerült az Alkonyat filmzenéi közé. Sikerük azóta is töretlen, sorra adják a teltházas koncerteket.

Jessie J

Karrierje kezdetén csak zeneszerzőként dolgozott. Olyan előadóknak írt dalokat, mint Miley Cyrus, vagy Chris Brown. Debütáló dala 2010 novemberében jelent meg. Az igazi világsikert a Price Tag hozta meg, amelyet még mai nap is előszeretettel játszanak a rádiók. Ugyancsak az ő nevéhez fűződnek: Who's Laughing Now, Domino és a Laserlight című slágerei is.

Cher Lloyd

A 2010-es brit X-Faktor egyik felfedezettje. A tehetségkutató válogatóján, már sejteni lehetett, hogy nemzetközi karrier vár rá, hiszen sajátos módon adta elő Keri Hilson Turn My Swag On című slágerét. Egészen a negyedik helyig menetelt. Debütáló dalának nem jósoltak nagy sikert, mégis number one lett Nagy Britanniában, és Európa számos országában top 10-es dal lett. Idén jelent meg a Want U Back című slágere, ami meghozta a nagy áttörést és a világ valamennyi slágerlistáján előkelő helyezést ért el, néhol még a listavezetést is kiérdemelte.

Alexandra Stan

A románok legújabb üdvöskéje. Alexandra 2008-ban még pincénőként dolgozott, és talán nem is gondolta volna, hogy ma már a világ szinte minden szegletén ismerni fogják. Debütáló slágere a Lollipop volt, de az ezt követő Mr. Saxobeat igazi nyári himnusz lett, és a világ valamennyi slágerlistáján top10-es lett, sőt Európa szerte szinte minden toplistát uralt. A román előadók közül ő volt a harmadik, női előadók közül első, akinek dala felkerült a Billboard Hot 100 listájára. Alexandra azóta sem tétlenkedik, idén nyáron is megjelentetett egy bombaslágert.

One Direction

Végül, de nem utolsó sorban öt srác, névszerint: Harold Edward Styles, Zayn Jawaad Malik, Niall James Horan, Liam James Payne, Louis William Tomlinson 2010-ben külön jelentkeztek a brit X-Faktorba. A mentorok felajánlották, hogy közösen folytathatják a versenyt. A fiúk akkor bármit megtettek volna azért, hogy sikeresek legyenek. Mindennek beérett a güymölcse és a fiúk One Direction néven futva a mai bandák egyik legnagyobbja lett. Folyamatosan gyártják a slágereket, de eddig a What makes you beautiful ütött a legnagyobbat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

zene brit 2012 Roman
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek