Starity

A katonaságtól is megrovást kaphat Harry herceg

2012. augusztus 24. 09:09   |   Szerző: rek4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A herceg rengeteg jó sztorival látja el a világsajtót botrányos viselkedésével, amit nem csupán a királynő néz rossz szemmel. Az angol nép is kételkedik abban, hogy Harry rangjához méltóan viselkedne.

hirdetés
A katonaságtól is megrovást kaphat Harry herceg

A brit sajtó ismét a 27 éves Harry herceg bortányától visszhangzik. Nemrég számoltunk be arról, hogy a herceg Las Vegas-i tartózkodása alatt vélhetően illuminált állapotban meztelenül billiárdozott, melyet egy jelenlévő rögzített telefonjával, a képeket pedig megszellőztette a sajtóban.

A herceg imidzsén rengeteget dolgoztak már a királyi udvar sajtósai, hiszen az elmúlt években Harry számtalan botrányos ügybe keveredett. Előbb egy jelmezbálon náci tisztnek öltözött, majd egy felvételen hallatszott, amint antiszemita megjegyzéseket tesz egy katonatársára. Azon pedig, hogy a herceg mennyit bulizik, már senki sem lepődik meg és korábban kiderült, hogy drogokat is kipróbált, ráadásul a sajtó hétről hétre másik szőke, bombázó modellel hozza hírbe őt.

Baklövéseinek sorozatát jótékonysági rendezvényeken való részvétellel próbálta jóvá tenni, s hogy megszabaduljon a rosszfiú imidzstől, többször is képviselte nagyanyját, a királynőt külföldön és politikai eseményeken.

A pikáns fotók, melyek a meztelenül bulizó hercegről készültek először csupán a nagyanyai megróvást vonták maguk után. A 86 éves II. Erzsébet királynő ugyanis már visszavitette a herceget Amerikából Londonba. A legújabb hírek szerint a katonaság is megrója a csapodár herceget illetlen és rangon aluli viselkedéséért.

Harry 2011. áprilisa óta a brit hadsereg légi erejének kapitánya. A hadsereg szabályzata egyértelműen kimondja, hogy tagjai nem csupán szolgálattal tartoznak a hazájuknak, de szociális példamutatással is, így nem keveredhetnek semmilyen botrányba, mely „sérti az erkölcsi jóérzést” – írja a brit Telegraph magazin.

A Honvédelmi Minisztérium szóvivője még nem kommentálta az esetet, így nem tudni biztosan, miként vélekedik az incidensről a sereg, hogy ismét kivételezett lesz-e származása miatt a fiatal herceg, vagy megróják tetteiért és vállalnia kell a büntetést, esetleges lefokozást.

Ezek után az még kérdés maradt, hogy ha Harry sosem utazik biztonsági személyzete nélkül, ők miért nem akadályozták meg a herceget tettében, illetve a résztvevőket abban, hogy a fotók elkészüljenek? A választ Bernard Hogan-Howe, a brit rendőrfőnök adta meg: „A királyi biztonsági szolgálat kizárólag azért felel, hogy megvédjék a királyi család testi épségét. Nem azért, hogy szabályozzák az életét” – idézte őt a Sun napilap.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek