Starity

Az ezerarcú Johnny Depp elmaszkírozva sikeresebb

2012. augusztus 29. 17:05   |   Szerző: rek4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bár az olyan igazi művészeket, mint Johnny Depp, a legkevésbé sem a bevételek mozgatják, egy berlini magazin szerint lényegesen többet keresett sminkben, mint anélkül, holott az utóbbi többségben van!

hirdetés
Az ezerarcú Johnny Depp elmaszkírozva sikeresebb

A 49 éves Johnny Depp teljesen egyedül választja meg szerepeit. A forgatókönyvek, melyeket félredobott, önmagukban is elegendőek lennének rá, hogy bárki burjánzó karriert építsen fel belőlük. A szerepek közül, melyeket elvállalt, csaknem mind bolond figura, néhányuk pedig a végtelenségig elmaszkírozott, szürreális alak.

A 21 Jump Street című sorozatban feltűnt színész, hogy megszabaduljon a szépfiú imidzstől, a kilencvenes évek elején vállalt el egy szerepet Tim Burton bizarr filmjében, ahol a mesterségesen létrehozott, jószívű, ám kissé zakkant emberi teremtményt, Ollókezű Edwardot alakította. A film bevételei világszerte meghaladták a 80 millió amerikai dollárt! Természetesen a filmben alaposan kicicomázták, mai napig akadnak, akik nem ismerik fel benne Deppet.

Ezt követően sorra érkeztek a felkérések, hasonlóképpen készült el az Alice Csodaországban, a Sweeney Todd, a Charlie és a csokigyár és persze a négyrészes A Karib-tenger kalózai is, melyekben ugyancsak elmaszkírozva jelent meg a főszerepben.

A Berliner Zeitung szerint azoknak a filmeknek a bevétele, melyeknél a sminkmesterek keze igencsak gyorsan járt, meghaladta az egymilliárd dollárt. A megdöbbentő pedig az, hogy azok, melyekben átpingálás nélkül szerepelt, csupán 214 millió dollárnyi bevételt hoztak.

A legújabb filmje, a Rumnapló, melyben egy alkoholista újságírót játszik (mindenféle maszkírozást nélkülöztek), csupán mérsékelt sikereknek örvend. Amerikában már március 31-e óta látható a mozikban, de hazánkba csak december 1-jén érkezik el szinkronosan, s az elvárásokkal szemben eddig kevesebb, mint 20 millió dollárt hozott a konyhára.

A film egyébként író barátja, Hunter S. Thompson művén alapszik. 1998-ban testesítette meg először Thompson alteregóját, Raoul Duke-ot a Félelem és reszketés Las Vegasban című filmben.

Johnny saját bevallása szerint három részből építi fel általa játszott karaktereinek személyiségét. Egyharmaduk a Lee Strasberg-módszerből áll, egy újabb harmadát egy, a valóságban is létező ember adja – pl. Jack Sparrow kapitány szerepét a Rolling Stones legendás gitárosa, Keith Richards ihlette – az utolsó harmadot pedig a saját hóbortjából táplálja.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek