Starity

Melyik hangokat utáljuk a legjobban?

2012. augusztus 30. 09:09   |   Szerző: MTI

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hullámverés hangjait kedvelik a legjobban a britek, a leginkább pedig a táblán megcsikorduló körmök zaját utálják.

hirdetés
Melyik hangokat utáljuk a legjobban?

Kétezer fős felmérés alapján készült a hang- és zajtoplista a szigetországban a Drayton Manor vidámpark megbízásából. A zsűri a kellemesek listáján a második helyre az ablakon kopogó esőcseppek zaját sorolta – de csakis bentről hallgatva –, a harmadikra a léptek alatt ropogó havat tette. Negyedik lett a babakacaj, ötödik a madárcsicsergés, hatodik a tábortűz pattogása, hetedik egy embercsoport nevetése. 8. helyen végzett a cipőtalp alatt töredező száraz avar nesze, 9. a macskadorombolás, tizedik pedig a távoli harangszó. A szalonnasülés percegése nem került be a tízes élbolyba.

A kellemetlen oldalt tekintve a második a hányás hangja lett, a bronzérmet az autóriasztók kapták. A 4. helyen a fogorvosi fúró zaja, az ötödiken a köpés, a hatodikon a kutyacsaholás végzett. Hetedik lett a bőgő baba, 8. a teleszájas beszéd, kilencedik a fogcsikorgatás, a tizedik pedig a megcsúszó kés hangja porcelán tányéron – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

A tizes listára nem került fel a csöpögő csap, vagy a hegedűtanulás, de ezeket is nagyon sokan utálják.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek