Starity

Szombaton újra X-Faktor Magyarországon!

2012. augusztus 31. 14:02   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szombaton este útjára indul a bemutatkozása óta legnézettebb tehetségkutató, az X-Faktor 2012-es, harmadik évada. Az első két széria bizonyította, hogy Magyarországon és a határon túl is számos olyan tehetség él, akik joggal várnak arra, hogy felfedezzék őket. Az X-Faktor énekesei közül többen a hazai popélet meghatározó alakjaivá nőtték ki magukat az elmúlt két év alatt.

hirdetés
Szombaton újra X-Faktor Magyarországon!
Fotó: RtL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence

2010 óta az X-Faktor Magyarország egyik legnépszerűbb tehetségkutatója, az ott feltűnt énekesek mára számos platina- és aranylemezzel, illetve több száz fellépéssel büszkélkedhetnek. A siker folytatódott 2011-ben is. A két győztesen, Vastag Csabán és Kocsis Tiboron kívül számolni kell számos további egykori versenyzővel, akik szintén az RTL Klub tehetségkutatójában tűntek fel és azóta a hazai popélet meghatározó alakjai lettek. Vastag Csaba több közönségszavazáson is az év énekese lett, és testvérével, Tamással énekelt közös daluk, az Őrizd az álmod az év dala lett.

Takács Nikolas bemutatkozott nemzetközi színpadokon is, Portugáliában Aureával énekelt duettet, illetve fellépett azon a sopoti fesztiválon, amelyen többek között Whitney Houston és Stevie Wonder is énekelt. Király L. Norbert műsorvezetőként és riporterként is megcsillogtatta tehetségét. Janicsák Vecának 2011-ben három albuma jelent meg, önálló koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában, és három díjkiosztón is az év énekesnője lett. Vastag Tamás rövid időn belül a tinik kedvence lett három listavezető dalával és színészként is helyt áll több színházban, Wolf Kati pedig több százmillió ember előtt énekelt az Eurovíziós Dalfesztiválon: dala, a Szerelem, miért múlsz? hamar közönségkedvenc lett Magyarországon és külföldön is.

Az X-Faktor 2011 énekesei sem panaszkodhatnak: már megjelent az első két helyezett, Kocsis Tibor és Muri Enikő első, önálló albuma. A győztes bemutatkozó zenei anyaga, az Irány az élet! első helyen nyitott a hivatalos letöltő oldalon és a MAHASZ-listáján, és két dala is szerepel a TOP40-es rádiós listán. Muri Enikő színházi főszerepet kapott a Madách Színházban, bizonyítva, nemcsak énekesnőként állja meg a helyét. Tarány Tamás élő zenekaros nagykoncertekkel járja az országot, de igyekszik minden felkérésnek eleget tenni Baricz Gergő, Kováts Vera és az Apollo23 is. Gyurcsík Tibor pedig az első slágere után, amelyből videoklip is készült, újabb dallal rukkol elő hamarosan.

A két évadra egyaránt igaz, hogy a legnézettebb műsor volt 2010-ben és 2011-ben is, ezért az RTL Klub nem változtatott a sikercsapaton. Ördög Nóra műsorvezető mellett maradt a négy mentor is, hiszen ők már bizonyítottak. Keresztes Ildikó, Nagy Feró, Geszti Péter és Malek Miklós ismét szeretné megmutatni, hogy rengeteg tehetség vár a felfedezésre. Sőt, az RTL online-nak idén is Király L. Norbi készít majd izgalmas, kulisszák mögötti interjúkat és összeállításokat.

Az X-Faktor 2012 első adása szeptember 1-jén szombaton 19.30-kor kezdődik az RTL Klubon, a műsor két háttérműsora a Coolon lesz látható Istenes Bence műsorvezetésével: az After X szombat késő este, az X minden hétköznap este jelentkezik.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek