Starity

Fiatal raptehetségek versengtek a Toldi moziban

2012. szeptember 03. 12:12   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Disney Csatorna és az Animal Cannibals által meghirdetett Let It Shine: Love Jam rapverseny döntőjét augusztus 30-án, Budapesten tartották a Toldi moziban, ahol a legfiatalabb tehetségek mutatkozhattak be. Az országos verseny győztese a 16 éves Raduly Bence lett Gávavencsellőről.

hirdetés
Fiatal raptehetségek versengtek a Toldi moziban
Fotó: Merlin

A Disney Csatorna a népszerű együttes, az Animal Cannibals együttműködésével augusztusban hirdetette meg Love Jam néven 8-16 éves fiatalok számára dalszövegíró pályázatát és rapversenyét. A verseny két fordulóból állt: az első fordulóban augusztus 23-ig lehetett online videó- vagy hangfelvétel formájában beküldeni a pályázati anyagokat. Előnyt jelentett az értékelésnél, ha a dalszövegben az előre megadott három szót is felhasználták: boszorkány, tévé, Facebook. A legjobb pályázatokat beküldők augusztus 30-án az Animal Cannibals előtt bizonyíthatták tehetségüket, az első három helyezett pedig az elismerés mellett értékes nyereményben is részesült (Netbook, iPod, Ice-watch karóra).

„Jó volt látni, hogy van színvonalas utánpótlás. 2012 Magyarországon a hip-hop feltámadásának az éve. Bízom benne, hogy a következő 50 év pedig a magyar rap virágzásáé lesz! A hip-hop egy nagyon szimpatikus műfaj, érdemes mindenkinek mélyebben beleásnia magát” – nyilatkozta Ricsipí és Qka MC a versenyt követően.

A döntőn a több mint 260 kilométert megtevő Szabolcs-Szatmár Bereg megyei Raduly Bence szerepelt a legjobban.


Fotó: Merlin

”Egy éve rappelek, de már kiskoromban is próbáltam utánozni az akkori híres sztárokat, mivel hip-hop és rap zenén nőttem fel. Úgy érzem ez az életem” – nyilatkozta a Love Jam győztese díjátadást követően.

A második helyen a budapesti 12 éves Fehér Tibor végzett, aki kora ellenére hihetetlen magabiztossággal lépett a színpadra. A harmadik helyet pedig a Bács-Kiskun megyei Dunavecséről érkező Dankó Magornak ítélte meg az Animal Cannibals.

"Mindenképp tovább fogok rappelni, szeretném fejleszteni magam. Az, hogy harmadik helyen végeztem egy ilyen zsűri előtt még több erőt adott, hogy folytassam, mert érzem, hogy van bennem valami.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek