Starity

Elhunyt az Oscarra jelölt színész

2012. szeptember 04. 09:09   |   Szerző: dodookacsa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hatalmas termetű, korábban testőrként dolgozó színész még júliusban kapott szívrohamot, amiből nem épült fel.

hirdetés
Elhunyt az Oscarra jelölt színész

Meghalt a Halálsoron című mozival befutott Michael Clarke Duncan. Az 54 éves színész még júliusban kapott szívrohamot, és utána nem épült fel – írja az [origo]. Halálát a menyasszonya jelentette be. A közel két méter magas Duncan a harmincas évei elejéig testőrként dolgozott Hollywoodban többek között Will Smith és Jamie Foxx mellett, csak ezután kezdett el színészkedni.

Első szerepeiben még testőrt alakított, majd a hatalmas termetű színésznek az áttörést az Armageddon című Bruce Willis-film hozta el, amiben egy mellékszerepet játszott. Egy évvel később Oscar-díjra jelölték a Halálsoron című filmben nyújtott alakításáért. John Coffeyt, a paranormális képességekkel megáldott halálraítéltet formálta meg.

A 2000-es években több televíziós produkcióban és filmben is megfordult. Játszott együtt Will Ferrell-lel és Bruce Willisszel, olyan filmekben kapott mellékszerepeket, mint a Sin City vagy a Daredevil.

Ironikus, hogy Duncan legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy tavasszal a PETA állítvédő szervezet reklámfilmjében azt állította, vegetariánus lett, és egészségesebbnek érzi magát, mint valaha életében.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek