Starity

Két ezüst és egy bronz született a paralimpia pénteki napján

2012. szeptember 08. 11:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A női párbajtőrcsapat és az úszó Tóth Tamás ezüst-, míg a szintén úszó Sors Tamás bronzérmet nyert pénteken a londoni paralimpián.

hirdetés
Két ezüst és egy bronz született a paralimpia pénteki napján

A 100 méteres gyorsúszás döntőjében két magyar érdekelt is volt: Tóth Tamás és Sors Tamás állt a rajtkőhöz. A dobogóra a finálé után mindketten felállhattak, Tóth a második, Sors pedig a harmadik helyen végzett, így itt egy ezüst-, és egy bronzérem is született.

Este az ExCeL sportközpontban a Krajnyák Zsuzsa, Juhász Veronika, Dani Gyöngyi összetételű párbajtőrcsapat a döntőben 45:38-ra kikapott a kínai válogatottól. A meccs az elején nagyon szoros volt, utána sikerült csak meglépniük az ázsiaknak, amit amit a mieink már nem tudtak behozni, így ezüstérmet szereztek, de emiatt se kell szomorkodniuk, hiszen gyönyörű eredmény ez is. A női kerekes székes csapatverseny érmeit Áder János köztársasági elnök adta át.

A 33 fős magyar küldöttség már 14 éremnél (2 arany, 6 ezüst, 6 bronz) tart a brit fővárosban, így a pénteki versenynapon is tovább javította eredményét a 2008-as pekingi – egy aranyból és öt bronzból álló – terméshez képest.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek