Starity

Toronto Nemzetközi Filmfesztivál — I. rész

2012. szeptember 10. 09:09   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A forgalmazók egymást tapossák Ryan Gosling és Bradley Cooper új filmjéért, az új Anna Kareninát vastapssal fogadták, a Master mindenkinek bejön, Bill Murray és Laury Linney végre Oscar-díjas lehet, Ben Affleck Argo-projektje jobb, mint eddig bármi, amit alkotott.

hirdetés
Toronto Nemzetközi Filmfesztivál — I. rész

Kezdetét vette a Toronto Nemzetközi Filmfesztivál, és idén nagyon jóindulatuak a bírák. A média a kritikusok jóindulatától és a sztárok kedvességéről cikkez. Kristen Stewart állja a sarat, és osztogatja az autogrammokat, Christina Hendricks rajongói kérdésekre válaszol, Joseph Gordon-Levitt pedig a színészeket a fanoktól elválasztó kordon mögé is bemegy egy-két közös kép kedvéért.

A filmfesztivál idén a rajongókból és a csökkent létszámban megjelent filmes szakemberekből tartja el magát, szépen lassan felsorakoznak a színészek, és a kritikusok csak írnak és írnak. Úgy tűnik, hogy a Ryan Gosling és Bradley Cooper nevével reklámozott film, a The Place Beyond The Pines a fesztivál egyik legjobban várt a alkotása, mindenki el van ájulva Ryan és Bradley szereplésétől, imádják a rendezőt, de megkérdőjelezik Eva Mendes színészi tehetségét. Meg is látszik a nagy lelkesedés, különböző országok forgalmazói egymást tapossák a jogokért. Hiába Eva lehangoló játéka, Európa és Dél-Amerika egyaránt kért a filmből.

Bemutatták az Anna Karenina új feldolgozását Keira Knightley, Jude Law és Aaron Taylor-Johnson főszereplésével. A filmet vastapssal fogadták, és el vannak ájulva a színészek alakításától, valamint a rendezőtől, annak ellenére, hogy az angoloknál napokkal ezelőtt már megjelent, ők azonban csalódottak. A rendezés számukra megfelelő, Keira és Jude a hátán viszi a filmet, Aaron Taylor-Johnson viszont elszomorító, az angolok szerint ugyanis nem jó színészt választottak a szerepre, sem szakmailag, sem kinézetre nem megfelelő a karakter megformálására. A kritikusoknak bejött, az angoloknak nem, akik azóta is szőke puliként emlegetik filmbéli karakterét.

Joaquin Phoenix és Philip Seymour Hoffman Master című filmje korszakalkotó lehet, legalábbis a kritikusok szerint, sőt, abban is biztosak, hogy Philip Oscar-díjat is kaphat a filmben nyújtott szerepléséért, legrosszabb esetben pedig csak a jelölés lehetséges.

A kritikusok Oscar-díjat jósolnak Bill Murray és Laura Linney számára is, akik felülmúlták önmagukat a Hyde Park on Hudson filmben. A produkció decembertől lesz majd a mozikban, de már most óriási az érdeklődés a film iránt, ami Roosevelt (Bill Murray) és Margaret (Laura Linney) titkos szerelmi viszonyáról szól. A történet 1939-ben játszódik, New Yorkban. Az angol film jobb, mint a Király beszéde, ami szintén Oscart nyert – állítják a kritikusok. Laura és Bill eddig egyetlen alkalommal sem nyert Oscar-díjat. Most talán megváltozhat a helyzet, jók a kilátások.

Ben Affleck is megnyugodhat, hiszen új, Argo elnevezésű projektjét is imádták a szakemberek, sőt, azt állítják, hogy rendezése jobb, mint előző filmjeinél, sokat fejlődött, és látják a fényt az alagút végén, így talán belőle is válhat még egyszer olyan remek rendező, mint Woody Allen.

A filmfesztiválon bemutatásra kerül a Felhőatlasz egy újabb, hosszabb trailere, megtekinthető lesz a Dredd, és bejelentették hogy Daniel Craig újabb szerződést írt alá, melynek értelmében még legalább két újabb film erejéig fogja a 007-est alakítani a Bond-filmekben. Ryan Goslingpedig beválogatta Christina Hendricks színésznőt első filmjébe, amit ő rendez és How to catch a monster lesz a címe. A film meseszerű fantasy projektnek indul, melyben a főszereplő két gyerekes anyuka (Christina) egy szürreális, meseszerű városban él, még szürreálisabb és ijesztőbb világba kerül, amikor kamaszfia felfedez egy titkos, víz alatti várost, ahol a családjuk túléléséért kell küzdeniük.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek