Starity

Jennifer Lawrence is szkeptikus volt a trilógia kibővítése miatt

2012. szeptember 10. 08:08   |   Szerző: mse90

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színésznő legújabb filmje, a Silver Linings Playbook premierjére utazott Torontóba, ahol Az éhezők viadalával kapcsolatos kérdésekkel bombázták.

hirdetés
Jennifer Lawrence is szkeptikus volt a trilógia kibővítése miatt

Jennifer Lawrence egyik interjúja alatt például a véleményét kérték arról a hírről, miszerint – felbuzdulva az eddigi tini franchise-ok példáján – a trilógiakötet utolsó részét két filmben fogják adaptálni.

„Eleinte szkeptikus voltam... mindaddig, amíg meg nem tudtam, hogy mennyi pénzt fogok kapni érte” – válaszolja hosszasan nevetve, majd komolyabbra fordítva a szót hozzáteszi, hogy először valóban úgy vélte, jobb lenne egy filmként vászonra vinni a történetet. Az éhezők viadala forgatásának kellős közepén hallott első alkalommal a feldarabolás lehetőségéről, majd gyorsan újraolvasva a trilógiát belegondolt, hogy mennyi mindent kellett kihagyniuk ennek a résznek az adaptálása során.

„Azt akarja az ember, hogy minden benne legyen, de egyszerűen nincs elég hely, úgyhogy el kell dönteni, mi megy és mi marad. Így hát megkönnyebbülés tudni, hogy az utolsónál nem kell semmit kivágnunk. Van elég időnk és helyünk ahhoz, hogy ténylegesen elmeséljük a teljes történetet, és semmitől nem kell megválnunk. Szóval ez az én művészi válaszom. Ez egy elég diplomatikus válasz” – végül mégsem tudja megállni, hogy ne tegye hozzá – „De amire valójában gondolok az az, hogy »Jacht, jacht. A saját szigetem«.”

Nem titok, hogy a színésznő nem kis összegeket tesz zsebre Katniss Everdeen szerepének megformálásáért; információink szerint a Futótűz, a sorozat második része, akár egy 10 milliós kifizetéssel növelheti bankszámláját. A sztár azt is megemlítette, hogy kedden kezd el forgatni, és hogy a forgatókönyv egyértelműen elnyerte a tetszését. Még legújabb kollégájáról, Sam Claflinrőlaki Finnick Odair-t fogja alakítani – is volt egy-két szava:

„Csodálatos. Nagyon kedves, remek, csodálatos színész. És kiváló az amerikai akcentusa.”

Lawrence-ről nem mindenki tudja, hogy kis híján lemondta franchise-beli szerepét, és végül három napi rágódás után édesanyja észérvei győzték meg.

„Azt mondta nekem, hogy egy hipokrata vagyok, mert mindig is azt szajkóztam, hogy nem érdekel a filmek mérete. Amikor indie-ket csináltam mindenki azzal jött, hogy miért nem forgatok nagy stúdiófilmeket, és én erre azt válaszoltam, hogy azért, mert nem érdekel mekkora egy film, csak a története. Erre jött anyám, hogy itt van egy történet, amit szeretek, és nem akarom megcsinálni a mérete miatt. Az igazság az, hogy legbelül le akartam forgatni ezt a filmet. El akartam játszani ezt a karaktert. Féltem a következményektől, de nem mondhatsz nemet valamire csak azért, mert félsz.”

Bár a színésznő egyes félelmei beigazolódni látszanak („Nincs még álcám, úgyhogy nem is nagyon megyek ki az utcára.”), a széria eddigi sikerei viszont már most felülmúlták a várakozásokat. A rajongás pedig úgy tűnik ragályos, ugyanis immáron Lawrence Silver Linings Playbook-beli partnere, Bradley Cooper is azok közé tartozik, akik izgatottan várják a folytatást.

„Nemrég néztem meg [Az éhezők viadalát]. Nem is mondtam neked? Nem küldtem sms-t?” – fordult eleinte értetlenül álló kolléganője felé. A sármos színész saját bevallása szerint főképp Philip Seymour Hoffman beválogatása miatt izgatott, azt viszont sajnálja, hogy a Senecát alakító Wes Bentley ebben a részben már nem kaphat szerepet.

A Silver Linings Playbook fesztiválpremiere most szombaton volt, és a film eddig remek visszhangot kapott. A kritikusok szerint a Playbook a rendező, David O. Russell előző filmjéhez, A harcoshoz hasonlóan az Oscar-gálán is remekelhet, sokan pedig úgy vélik, ez a szerep hozhatja meg a 22 éves színésznő második jelölését. A komikus elemekben gazdag dráma Matthew Quick regénye alapján készült, középpontjában pedig két mentális betegségeikkel küzdő karakter áll.

A nagyközönség november 21-étől láthatja a Silver Linings Playbookot a mozikban, Cooper és Lawrence másik közös filmje, a Serena jövő júniusban startol, a Futótűz premiere pedig 2013. november 22-ére várható.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek