Starity

Michael Fassbender: „James Cameron elmehet a fenébe”

2012. szeptember 17. 13:01   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A sztár egyik legjobb barátja, aki rendező, állítja, hogy a magyar filmek sokkal jobbak, mint az emberek gondolják, sőt Hollywood példát vehetne róluk.

hirdetés
Michael Fassbender: „James Cameron elmehet a fenébe”

A BAFTA Guru weboldal minden évben meginterjúvolja a Brit Filmakadémia nyertes filmjeinek rendezőit és sztárjait. A Pitch Black Heist című kisfilm, amelyben Fassbender az egyik főszereplő, díjat nyert az év elején, a beígért interjú pedig elkészült. Sajnos Michael nem tudott megjelenni, ezért helyette legjobb barátját, a rendező John MacLeant kérte meg hogy nyilatkozzon a nevében is. A kisfilm nemsokára megjelenik, ennek örömére készítettek velük interjút, amiben arról is beszéltek, hogy az ilyen jellegű filmek miért kapnak kevesebb figyelmet.

John Maclean és Michael egyetértenek abban, hogy a filmipar szégyenei a több órás, értelmetlen filmek, melyek elvonják a figyelmet az igazi értékekről, amik már annyira eltűntek, hogy keresve is nehéz lenni megtalálni azokat. Szerintük fejlődnie kellene a filmiparnak, minden ágazatának több pénzt kellene adni a reklámozásra, és átcsoportosítani a költségvetést, hogy azok a filmjek kapjanak többt, amelyeknek nagy szüksége lenne a pénzre, így nőne a kereslet a kisfilmek iránt.

Maclean azt állítja hogy Michaellel annak idején nagyon gondolkodtak, hogy érdemes-e belevágni a projektbe, és végülis elkészült a film, ami sok kritikus kedvence lett, BAFTA-díjat is nyert ám elégedetlenek maradtak.

Úgy vélik, az egész filmipar szégyenlhetné magát, és igazán példát vehetnének Törökország, Korea és Magyarország filmjeiről, majd hozzáteszik, hogy utóbbiról megegyezik a véleménye Michaellel, nagyszerű filmek érkeznek Magyarországról, amiket szeretnek, mert kiváló minőségűek és szórakoztatóak – legyen szó rövidfilmről vagy másfél órásról, alulértékelt kincsek, amikre valamiért nincs igény.

Az interjúhoz később csatlakozott a producer Gerardine O'Flynn is, aki megerősítette az elhangzottakat és hozzátette, hogy mindhárman úgy vélik, James Cameron elmehet a fenébe legutóbbi kijelentésével, amiben azt hirdette, hogy manapság csak akkor jó egy film, ha azt el lehet adni.

Michaelnek nem ez az első közös projektje Johnnal, 2009-ben már forgattak együtt egy kisfilmet Man on Motorcycle címmel és továbbra is együttműködnek, európai példára küzdenek a lehetetlennel, pont mint Magyarország a nagyszerű filmjeikkel.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek