Starity

Klippremier: Nelly Furtado – Parking Lot

2012. szeptember 19. 14:02   |   Szerző: Cannibal3

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A mai napon jelent meg a kanadai énekesnő új albuma az Egyesült Államokban, The Spirit Indestructible címmel, mely mellett szintén a tegnapi napon mutatták be az új videoklipet is. A kisfilm a lemez harmadik kislemezéhez, a Parking Lothoz készült.

hirdetés
Klippremier: Nelly Furtado – Parking Lot

Nelly Furtado 2006-ban adta ki legutóbbi angol nyelvű albumát, így most nagy várakozás övezte már az új, 2012-re ígért korongot. A The Spirit Indestructible című lemez tegnap, szeptember 18-án jelent meg Amerikában és Kanadában is.

Az album első kislemeze a Big Hoops (Bigger the Better) lett, mely nem hozta meg a várt sikert, elég vegyes fogadtatásban részesült a kritikusok és a rajongók részéről is, és a listákon sem szerepelt jól. A dal ennek ellenére felvezette Nelly új korongjának stílusát, de rossz választásnak bizonyult.

A The Spirit Indestructible második kiadott száma a címadó dal lett, melyet mondanivalója miatt már sokkal jobban fogadtak. A szerzemény videoklipjét július 18-án be is mutatták, ennek ellenére a dalszöveges videója miatt vált igazán emlékezetessé, melyben az énekesnő barátja, Spencer West szerepel, akinek egy genetikai rendellenesség miatt le kellett amputálni a lábait, mégis képes volt megmászni Afrika legmagasabb hegycsúcsát, a Kilimandzsárót. A videó tökéletesen bemutatta a címadó dal mondanivalóját és lényegét.

A lemez harmadik kislemezének a Parking Lot című szerzeményt választották végül, melyet a Maneater énekesnője élőben mutatott be a közönségnek. A szám még az album érkezése előtt megjelent stúdióverzióban, és most elkészítették hozzá a klipet is. A dalt – ahogy a lemezen az összes többit is – természetesen Nelly szerezte, a producer pedig Rodney „Darkchild” Jerkins volt. A szám az előző kislemezek stílusát követi, de rengetegen megjegyezték, hogy igen emlékeztet M.I.A. dalaira is.

A Parking Lot kisfilmjét tegnap mutatták be Nelly Furtado VEVO-csatornáján. A videónak különösebb története nincsen, a gyönyörű énekesnő – a dalcímhez kapcsolódóan – egy parkolóban szórakozik benne barátaival. A videoklipben, az előzőekkel ellentétben, nagy hangsúlyt kapott a tánc is, ami dob egyet a színes kocsik között játszódó klip hangulatán. A kisfilm rendezője Ray Kay volt, aki olyan előadók videóin dolgozott már, mint Jessie J, Beyoncé vagy Lady Gaga.

Nelly The Spirit Indestructible című albuma tegnap jelent meg, és az előzetes várakozásokkal ellentétben, igen jó lett a fogadtatása is, sokak szerint csak a kislemezek rossz megválasztásával volt a baj. A lemez egészen sajátosra sikerült, Nelly több zenei stílust is kever rajta, és nem mondható a mai átlagnak megfelelő, rádióbarát slágerdalokkal teletűzdelt albumnak. Talán pont emiatt is olyan mérsékelt eddig a lemez sikere az iTunes-albumlistákon.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek