Starity

A történelem legbizarrabb Guinness-rekordjai

2012. szeptember 20. 12:12   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Összegyűjtöttük azokat a Guinness-könyvbe bekerült rekordokat, melyektől biztosan égnek áll a hajad!

hirdetés
A történelem legbizarrabb Guinness-rekordjai

A Guinness-rekordok könyvének átnyálazása olykor nagyszerű hobbinak bizonyul, ha az ember el akarja ütni az időt. Biztosak vagyunk benne, hogy néhány oldal igazán emlékezetesnek bizonyul, hiszen bizarrabb dolgokat is tartalmaz A leghosszabb hajjal rendelkező cím alatt található hölgynél.

Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a rekordokat, amelyektől biztosan égnek áll a hajad, ezek az őrült emberek ugyanis nem kispályások!

1. A világ leghosszabb naplója

Robert Shields Washingtonból származik, és akárcsak az összes cserfes tinilány, ő is naplót vezetett – 1972-től kezdődően 1996-ig, azaz 24 éven keresztül! Több mint 35 millió szót tartalmaz, így kiáltották ki a világ leghosszabb naplójaként.

2. 1016 piercing

Robison az egyik ottawai középiskola elvégzése után eldöntötte, ő bizony 1200 testékszerrel bekerül a rekordok könyvébe. Kisvártatva kiderült, ennyi piercinggel túl fájdalmas lenne élni, ezért megegyezett magával, és úgy határozott; mindössze annyit rakat bőrébe, amellyel biztosan bekerül a világ legnagyobb rekorderei közé. Az előző csúcstartó 1015 testékszerrel büszkélkedhetett, így Robison megszerezte az ezertizenhatodikat.

3. A valaha legtöbb pólót viselt személy

A minél több póló viselése cím alá szeretett volna David Alexander bekerülni, ami sikerült is neki, mivel pontosan 121, XXXL-es méretű ruhadarabok segítségével megtörte az előző rekordot.

4. A legnagyobb Törp-kollekció

A brit Steven Parkes gyermekkora óta imádja a törpöket, és a mini szobrok, plüssök, bögrék gyűjtése hamar szokássá vált. Mára több mint ezeregyszáz darabbal rendelkezik, köztük a törpök karácsonyi, húsvéti és történelmi verziójaival is.

5. A legtöbb Thrillerre táncoló ember

Hector Jackson, egy Michael Jackson-imitátor döntötte el, hogy megemlékezést tart a számára, így a mexikói Monument of Revolution során lépett fel az énekes legendássá vált Thriller című dalával – ugyanabban az évben, amikor Michael elhunyt. Becslések szerint az arra táncoló emberek száma meghaladta a 13597-et!

6. A világ legfösvényebb embere

Miss Hetty Green nagyon gazdag hölgynek számított a maga 107 millió dolláros vagyonával, ám a pénz hamar a fejébe szállt. Zsugorisága abból könyvelhető el, hogy oly sok időt töltött el azzal, hogy a megfelelő specialistákat szerette volna megszerezni fiához, aki egy balesetben végtagtörést szenvedett, hogy végül amputálni kellett a lábait!

7. Repülőgép reggelire

Egy Michel Lotito nevű férfi egy Cessna 150-es típusú repülőgép elfogyasztásával került be a rekordok könyvébe. Az étel igazán megfeküdhette a gyomrát, ugyanis 1978-tól 1980-ig majszolta a több méter hosszú ólomjárműt.

8. Szemkidüllesztési kísérlet

Claudio Pinto volt az első ember, aki mindkét szemét egyszerre ki tudta dülleszteni, csaknem 95%-ig. Ez azt jelenti, durván négy centiméterre távolodtak szemgolyói a gödörből. Juj!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek