Starity

Tom Cruise szakít a szcientológiai egyházzal?

2012. szeptember 27. 13:01   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tom Cruise évtizedekig volt a szcientológiai egyház reklámarca, a legújabb beszámolók szerint azonban ő is távozni kíván az egyházból.

hirdetés
Tom Cruise szakít a szcientológiai egyházzal?

Tom Cruise neve egybeforrt a szcientológiai egyházzal az évek során, ezért is meglepő, hogy a legújabb információk szerint távolodni kíván egyházától – írja a RadarOnline. A sztár hivatalosan még nem szakított a szervezettel, de újabban feltűnően kerüli a többi hívő társaságát, és inkább azokkal a barátaival tölti az idejét, akik nem a szcientológia tanait vallják.

Bennfentesek szerint az idén ötven éves színész mostanában kezdett számot vetni az életével, és rá kellett jönnie, hogy nem azt kapta az egyháztól, amit szeretett volna, az ellentmondásos tanairól nevezetes szervezet különösen a kapcsolatai terén okozott károkat. Két házassága is zátonyra futott, Nicole Kidman és Katie Holmes is nehezen viselte a színész feltétel nélküli odaadását a szervezet iránt, és Penélope Cruzzal való kapcsolatának is ez vethetett véget. Vallási fanatizmusa miatt kislányát is elveszítette, hiszen a váláskor Katie kapta a felügyeleti jogot, így Tom alig láthatja Surit, szinte csak telefonon tudja tartani vele a kapcsolatot. Nyilvános megítélése is jelentősen csorbult az egyház kötelékében töltött időszak alatt, legutóbb bemutatott, Mindörökké rock című filmjére nem sokan váltottak jegyet.

A szcientológiai egyház egyébként sem a legszebb napjait éli, hiszen egyre több volt tag fordul a szervezet ellen, és beszél nyilvánosan az egyház megkérdőjelezhető módszereiről. Sokan úgy vélik, hogy ha a megtépázott renoméjú egyház a legnagyobb reklámértékű tagját, Tom Cruise-t is elveszíti, az a szervezet bukását is jelentheti.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek