Starity

Újabb plágiumgyanú: most a One Directiont vádolják lopással

2012. szeptember 28. 09:09   |   Szerző: mayaa.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Manapság egyre több sztár kerül plágiumgyanúba, mivel a rosszakarók kis hasonlóságok felfedezése esetén máris lopással vádolják az énekeseket. Most ezt történt a One Directionnel is.

hirdetés
Újabb plágiumgyanú: most a One Directiont vádolják lopással

Bizonyára nem sok húsz év alatti fiatal kapná fel a fejét arra a bandanévre hogy The Clash, hiszen a punk-rock csapat a 70-es, 80-as évek környékén volt aktív, a Sláger Rádió megszűnésével pedig már a nagyinál tett látogatások alkalmával is jóval kisebb eséllyel botolhatnak bele efféle klasszikusokba.

A legendás együttes vájtfülű rajongói viszont jól ismerik az egykori slágerdalokat, egyből felismerték a Should I Stay or Should I Go feledhetetlen dallamát a One Direction új nótájának az elején. Mivel a brit fiúk új száma, a Live While We’re Young túlzottan is hasonlít a The Clash szerzeményéhez, rögtön plágiummal vádolták meg őket.


One Direction – Live While We’re Young


The Clash – Should I stay or should I go

Tény, hogy az elején kívül nincs semmi hasolnóság a két szám között, így valószínűleg jogi útra sem fog kerülni az ügy. A One Directionnek amúgy is bőven elég volt az a bírósági herce-hurca, amikor a nevük jogtalan használatával kapcsolatban vádolták meg őket.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek