Starity

Filmek, amikből tévésorozatok készülnek

2012. szeptember 29. 10:10   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ismert filmek TV sorozatok feldolgozásával nyomulnak az amerikai csatornák. Jön a fej nélküli lovag (kétszer is), a Fargo, az Egy fiúról és a Lovagregény tévés változata.

hirdetés
Filmek, amikből tévésorozatok készülnek

Hivatalosan is elkezdődött az amerikai tévésorozatok szezonja, és a készítők már most azon gondolkodnak, hogy a nemrégen indult sorozatok későbbi esetleges bukása után milyen műsorral nyomuljanak a nagyobb nézettség érdekében. Úgy tűnik, hogy a 2012/2013-as évadban az előzmény és film feldolgozásos sorozatok lesznek a nyerők, ellentétben a régóta alkalmazott remake-es módszerrel. A remake sorozatok sorra buktak meg, és az alkotók rájöttek, hogy nem érdemes belevágni egy ilyen projektbe, ezért inkább a neves filmekre hajtanak.

Az FX csatorna felkereste a Joen és Ethan Coen-párost, hogy készítsenek egy órás sorozatot számukra a Fargo című Oscar-díjas filmjükből. Még nem tudni hány részes lesz az első széria. A CW Alice Csodaországban sorozatot is készít, melynek alapjául a Tim Burton-féle filmet tekintik és nem a könyvet. A dráma projektet a Warner Bros finanszírozza, színészeket még nem neveztek meg. Szintén erre a csatornára készül az Álmos völgy legendája sorozatverziója is, amit ismételten a Warner Bros támogat. A sorozat ötlete már évek óta tervben volt, eddig két csatorna passzolta le, míg a CW csatornán kapott helyett. A Beauty and The Beast készítői lesznek a széria írói és rendezői, a pilot elkészült, és leadták a rendelést az első évadra.

A Fringe és az Exit Strategy alkotói szintén az Álmosvölgy legendája filmet nézték ki, a Foxnak készülő pilot nagy ellensége a CW bevezető részének, ami éles vitát szíthat majd köztük. Az Act of Valor és a Haywire című filmből is sorozat készül, előbbiről van megerősítés, utóbbiról nincs, neveket egyik esetben sem említettek. Az ördögűző szintén tévés projekt lesz, aminek az 1973-as film lesz az alapja. A széria 10 epizódos lesz, és a Tégla című film alkotói fogják rendezni.

A 2001-es Lovagregény is a feldolgozott filmek listájára kerül, a középkori hangulatot és a film varázsát szeretnék megtartani a sorozatban is, már elkezdődött a díszlet felépítése. Danny Boyle A Part című filmjéből a The Secret Circle stábja készíti a forgatókönyvet. A Beverly Hills-i zsaru is átalakul több epizódos szériába, a készítőknek sikerült Eddie Murphy-t is beszerezni, így nagyobb eséllyel indulnak majd.

Tegnap pedig azt jelentették be, hogy a 2002-es Egy fiúról című sikeres Hugh Grant-filmből készít több epizódos műsort az NBC. A Parenthood írója, az Emmy-díjas Jason Katims vette szárnyai alá a sorozatot, amelyről szintén nem tudunk sokat, csupán annyit, hogy fél órás komédia lesz, legkevesebb 12 epizódos. Patrick Dempsey főszereplésével már készült egy pilot a film alapján még 2003-ban, amit a Fox rendelt be, ám nem kért belőle sorozatot.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek