Starity

Csalódások és sikerek a hétvégi X-Faktorban

2012. október 01. 16:04   |   Szerző: like me

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Könnyek, hatalmas csalódások és rendkívüli produkciók - így zajlott a 2012-es X-Faktor Tábor. Voltak, akik széttörtek, másoknak pedig sikerült a lehető legtöbbet kihozniuk magukból, ezzel elnyerve a mentorok tetszését.

hirdetés
Csalódások és sikerek a hétvégi X-Faktorban
Fotó: RTL Klub

A Tábor mindkét szakaszát láthattuk – az előző évekhez hasonlóan – ezen a hétvégén az X-Faktorban. Először a top 50-et, majd azt a 24-et (idén kivételesen is 25-öt) választották ki az idei X-Faktorban a Táborba jutók közül, akikkel jövő hétvégén a Mentorok Házában találkozhatunk, ahonnan már egyenes út vezet az élő adásba.

Sírások, hatalmas csalódások, de ezzel együtt fantasztikus énekesi produkciók és meglepetésekkel volt tele a hétvégi adás. Kivált volt a tavalyi évektől az az eset, amikor a mentorok a Tábor első válogatója után felmérték a versenyzők tánctudását. Habár Geszti Péter – mint jó nevelő és mentoratya – szüntelenül azzal fenyőgetőzött, hogy a táncprodukcióktól is függhet néhány kieső, a végén tisztázódott, hogy az, aki a 2012-es X-Faktor győztese lesz, elsősorban énektudását kell megmutassa a közönségnek – és ez fontosabb, mint a színpadi mozgás.

Vasárnap már sokkal izgalmasabb és félelemteli napját láthattuk a tábornak. A legjobb 50 versenyző küzdött a mentorházba jutásig. Aki itt elbukik, az mindent veszít, de aki továbbmegy, annak esélye van megnyerni a tehetségkutatót.

A legnagyobb bukás kétségkívül a Zámbó Krisztiáné volt. Zámbó Jimmy 32 éves fia az eddigi produkciók alatt mindig az elvártnál jobban teljesített, most azonban belerontott a dalba, és a végén már annyira felzaklatott lelki állapotba került, hogy a nótát befejezetlenül hagyva távozott a színpadról.


Fotó: RTL Klub

A baklövések közül még kiemelhető az erdélyi lány, az eddigiekben mindenkit elbűvölő Csobot Adélé is. Katy Perry Hot N Cold című számát adta elő, de sajnos alapból már rossz hangon kezdte a slágert, a refrénnél pedig Malek Miklós próbálta a saját hangján énekelve helyreigazítani a még úgyis vidám lányt. Függetlenül a hatalmas tévedéstől Adél frappánsan helyrehozta a dalt, és mindennemű ijedtség nélkül fejezte be, majd távozott a mentorok elől. Kételyeit csak a színfalak mögött sírta ki magából a nagykárolyi lány.


Fotó: RTL Klub

Még ezenkívül számos tévedést is láthattunk a képernyőn keresztül, olyan eset is volt, amikor a zsűri a saját ítélőképességében kételkedve állt a rangidős Tankcsapdát éneklő néni előtt, hogy vajon, hogy juttatthatták el idáig? De emlékezetes marad az az eset is, amikor két versenyző egymás mellett állt és kételkedve egymást hibáztatták, amiért elfelejtették énekelni a dal refrénjét még a szombati adásban.

Ám az idei erős mezőnyben nagyon sokan bizonyították a produkciójukkal, hogy nekik bizony maradásuk van. A legemlékezetesebb hibátlan előadások közül kétség kívül Antal Tímea, és legfőképpen a vasárnapi adást záró Kvaka Andrea nevezhető meg. Az Avril Lavigne When Youre Gone-ját előadó lány elmondta, azért választotta ezt az érzelemket kifejező számot, mert be szerette volna mutatni a gyöngéd, lírikus oldalát is – sikerrel.


Fotó: RTL Klub

A zsűri több csapatot is összeálíltott, amelyek egy-két kivétellel elfogadhatóan teljesítettek – ezzel lelkesítve Geszti Pétert, aki arról áradozott, hogy soha még ilyen jók nem voltak a csapatok. Köztudott, tavaly ő is megjárta, hiszen saját mentorált csapatai közül kellett válasszon kiesőt az élő show-ban.

A műsor végén pedig megtudhattuk ki az idei X-Faktor a legjobb 24 előadja. Sajnos az eddig elhangzott kiemelkedő mezőnyre való utalásoknak meglett az eredménye, hiszen a lányoknál kevés volt az a hat hely annyi sok tehetség számára, így a mentorok kivételt tettek Csobot Adéllal, aki bár nagyot hibázott, elragadó személyisége és énektudása kapott még egy lehetőséget, hogy ő legyen az X-Faktor 2012-es győztese.

A legutolsó emlékezetes pillanatként a mentorok megtudták, hogy melyik kategóriát veszik szárnyuk alá az elkövetkező adásokban. Végül mind olyan kategóráit kaptak, amit az előző években még nem.

A csapatokat Nagy Feró alá rendelte a csatorna, a frissen alakult, Kelemen Örs, Lőkös Kinga, Galambos Péter hármast, a P.J.Z.*-t, a By The Way-t, a Soldierst, a Szerémy Dániel, Feng Yao Ferenc, Kolosai Ferenc alkotta triót, valamint a Barnicskó Valéria, Gubik Petra, Molnár Szulita alkotta lánycsapatot.

A lányokat idén Malek Miklós kapta, névszerint idén kivételesen 7 versenyzőt, Csobot Adélt, Kvaka Andreát, Antal Tímeát, Danics Dóráz, Jáger Kingáz, Balla Rékát, Pál Lorettát.

Geszti Péteré lettek a fiúk, akik közül Meggyes Csaba, Ekanem Bálint Emota, Oláh Gergő, Szabó Dávid, Nagy Szilárd és Fehér Zoltán énekelték be magukat a legjobbak közé.

Végül pedig idén Keresztes Ildikó kapta az immár 2 győztest is adó kategóriát, az idén 25 helyet 28 év felettieket, közöttük Zámbó Krisztiánt, Horváth Sándort, Kiss Ernő Zsoltot, Kovács Erikát, Lass Beát, Kovás László Stone-t.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek