Starity

Hivatalos: távozik a Nightwish énekesnője

2012. október 01. 19:07   |   Szerző: judy91

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tarja Turunen után Anette Olzon is kilépett a szimfonikus metált játszó finn Nightwish együttesből – adta hírül a banda ma egy közleményben.

hirdetés
Hivatalos: távozik a Nightwish énekesnője

„Újabb fejezete zárult ma le a Nightwish történetének – kezdi a zenekar a hivatalos weboldalán ma kiadott közleményében. – A Nightwish és Anette Olzon úgy döntött, hogy kölcsönös egyetértésben, de elválnak útjaik.”

A sajtóközlemény szerint a banda számára már jó ideje nyilvánvaló volt, hogy a céljaik és az érdekeik ütköznek egymással, ez pedig olyan nézeteltéréseket eredményezett, amelyekből nem tudtak talpra állni.

A zenekar ugyanakkor azt is hozzátette, hogy nem áll szándékában egyetlen közelgő koncert lemondása sem, sőt, már meg is van az énekesnő, aki ideiglenesen Anette helyére lép a következő, seattle-i show-tól kezdődően. „A neve Floor Jansen, holland származású (volt After Forever-tag, a ReVamp jelenlegi énekesnője), és nagylelkűen vállalta a felkérést, hogy így segítsen nekünk befejezni az Imaginaerum világkörüli turnét.”

„Biztosak vagyunk abban, hogy a döntésünk mindannyiunk számára szebb jövőt hoz majd. Nagyon büszkék vagyunk a két gyönyörű albumra és a fantasztikus koncertekre, amelyeken együtt osztoztunk” – zárul a Nightwish és Anette közös bejelentése.

A banda 2005-ben viharosan szakított korábbi énekesnőjével, Tarja Turunennel, aki indoklásuk szerint elhanyagolta a zenekart és túl anyagias lett. 2007-ben több mint kétezer jelentkező közül választották ki a helyére a svéd Anette Olzont, aki a Nightwish előtt az Alyson Avenue tagja volt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek