Starity

J. K. Rowling új könyve vezeti az eladási listákat

2012. október 04. 16:04   |   Szerző: mse90

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az írónő The Casual Vacancy című, ezúttal felnőttekhez íródott regényéből közel 125 ezer példányt adtak el a kiadást követő héten. Ezzel a mű Dan Brown 2009-ben megjelent, Az elveszett szimbóluma című kötete óta a leggyorsabban fogyó keményfedeles könyv lett.

hirdetés
J. K. Rowling új könyve vezeti az eladási listákat

Bár a siker meg sem közelíti Rowling közismert ifjúsági sorozatának eladási számait (a Harry Potter és a halál ereklyéiből 2.6 millió példányt adtak el az első hetén), az eredmények így is rácáfolni látszanak a könyvet körülvevő előzetes negatív kritikákra, és az írónő saját pesszimista várakozásaira. Az olvasók továbbra is bíznak Rowling alkotásának erejében, még ha a könyv tartalmilag igen csak messze áll a kis varázslótanonc kalandjaitól.

A The Casual Vacancy egy angol kisváros színfalai mögé enged betekintést, ahol a település egyik prominens tagjának halála váratlan indulatokat robbant ki a látszólag idilli Pagford lakosai közt. A történet bővelkedik fekete humorban, illetve sötét, komoly tartalomban, amiért sokan már a kiadás előtt is kritizálták Rowlingot.

A sikert viszont még ez sem tudta visszafogni. A Nielsen BookScan adatai alapján a Rowling hazai könyvkiadásaiból befolyt összeg mára már elérte a 238 millió fontot, ami a – feljegyzések vezetése óta – valaha volt legjövedelmezőbb íróvá teszi az Egyesült Királyságban.

A könyv magyar megjelenése december közepére várható, és jelenleg az „Átmeneti üresedés” munkacím alatt fut.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek