Starity

Majka vezeti az MTV EMA hazai buliját

2012. október 05. 16:04   |   Szerző: Red Lemon

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Célegyenesbe érkezett az MTV EMA Worldwide Act első fordulója, amelynek során a hazai kedvencek közül választhatnak a rajongók. A versenyben a 30Y, Funktasztikus, Odett, a Soerii&Poolek és a Supernem indult harcba. Az, hogy ki nyer, október 9-én az Akvárium klubban derül ki, ahol este 21:00-tól koncertekkel egybekötött eredményhirdető partit tart az MTV Hungary. A buli műsorvezetője Majka lesz.

hirdetés
Majka vezeti az MTV EMA hazai buliját
Fotó: MTV

Hamarosan kiderül, hogy a magyar jelöltek közül kinek lesz esélye eljutni a frankfurti Festhalléba, ahol november 11-én látványos show keretében adják át az elmúlt 12 hónap legjobbjainak járó MTV EMA díjakat. Az EMA Worldwide Act fordulójában először mindenki hazai kedvencek közül választhat október 9-ig, ezután pedig október 15-től már régiónként mérik össze erejüket a továbbjutók. Magyarországon a 30Y, Funktasztikus, Odett, a Soerii&Poolek és a Supernem közül választhatnak a rajongók, a szoros verseny pedig hamarosan véget ér. Az MTV ráadásul nem is akárhogy ünnepli meg a hazai sztárokat: október 9-én este 21:00-tól egy hatalmas buli keretében a budapesti Akvárium klubban lesz az eredményhirdetés.

A jelöltek közül mindenki sokat tett azért, hogy idáig juthasson. A Soerii&Poolek duója például minden idők legszürreálisabb zenei formációját hozta létre, amelyben megfér egymás mellett az elektro és a gitárpop, egy törpe, egy gumicsirke és a topless-táncosok is. A 12 fős zenei formációnál minden kizárólag a bulizásról szól, show-jukban szókimondó és váratlan fordulatokkal kombinálnak, extrém szereplőkkel, álarcokkal, törpével, topless-táncosokkal garantálják a lehengerlő élményt.

hirdetés

„Amikor megalakult az együttes, még nem is sejtettük, hogy tényleg zenélni és énekelni fogunk. Mindenesetre örülünk, hogy így alakult, mert különben nem nyerhetnénk meg az EMA hazai fordulóját – mondta a Soerii&Poolek két tagja. – Az MTV EMA jelölés nekünk olyan, mint egy űrhajósnak elindulni a Mars felé, szex után... Amióta megtudtuk, hogy esélyünk van arra, hogy Frankfurtban mutassuk meg, milyen egy igazi parti, frankfurti levest eszünk és minden útikönyvet megvettünk, mert meg akarjuk látogatni a nevezetességeket és persze szeretnénk a helyi klubokban felkérni az összes lelkes német menyecskét.”


Fotó: MTV

A Tudományos Fantasztikus Popot játszó Supernem 2001-ben alakult és néhány év leforgása alatt a hazai koncertszíntér egyik legnépszerűbb, a fiatalokat leginkább megszólítani tudó zenekarává, valamint a honi klubok és fesztiválok állandó szereplőjévé vált.

„Ahhoz a nemzedékhez tartozunk, amelynek kamaszkori zenei ébredése az MTV érkezésével esett egybe. Képesek voltunk akár egy éjszakát a tv előtt virrasztani, hogy végre láthassuk a U2-t vagy elkapjuk az új Nirvana klipet. Elég klassz érzés tehát, hogy alig húsz évvel később jelöltek lehetünk egy rangos díjkiosztón – nyilatkozták a Supernem tagjai a jelölésről. – Aztán van ennél még klasszabb, mondhatnánk hiperklassz is ebben az egészben: jelölttársaink szinte kivétel nélkül a barátaink is, így bárki nyer, őszinte örömmel tölt majd el bennünket. Mielőtt viszont bárki is túlzott szerénységgel vádolna, hadd szögezzük le: a 2012-es MTV EMA legjobb magyar előadó díját természetesen a Supernem fogja megnyerni.„

Odett 2008 októberében adta ki első, Pontos című albumát, akkor még az Odett és a Go Girlz! zenekarával. 2010-ben a Pötty a kockán című kislemez már csak Odett neve alatt jelent meg. Karrierje szépen ível felfelé, 2011-ben ő énekelte az HBO Társasjáték című sorozatának főcímdalát. 2012-ben jelölték az ’ELLE Young Talent’ díjra, valamint nemrégiben megjelent a Vége című dala, amely egy új korszak kezdetét jelöli a zenekar életében.


Fotó: MTV

„Nagy megtiszteltetés nekem és a zenekarnak, hogy részt vehetünk a versenyben, és egyben óriási feladat is. Sokat dolgozunk azért, hogy érdemes legyen ránk odafigyelni, és az hogy bekerültünk MTV EMA hazai jelöltjei közé pedig nagyon jó visszajelzés számunkra. Köszönjük mindenkinek és találkozunk a koncerten!” – mondta Odett.

Szintén jelölt a pécsi kötődésű, öttagú 30Y is. A zenekarnak az elmúlt tizenkét év alatt öt nagylemeze jelent meg, több ezer klubkoncertet adtak Magyarországon és külföldön, a fesztiválok tematikus és nagyszínpadainak rendszeres meghívottjai.

”Meglepődtünk a jelölésen, hiszen, bár a rajongótáborunk életkorban talán azonos az MTV közönségével, zenei ízlésben lehet, hogy különbözik – nyilatkozták a 30Y tagjai a jelölés kapcsán. – A közösségi felületeken megtalálható rajongók száma alapján nekünk lenne a legnagyobb esélyünk, de ezzel nem éltünk vissza, nem szólítottunk fel a szavazásra minden nap; bízunk benne, hogy elég lelkesek ahhoz, hogy győzelemhez juttassanak. A zenekarunk mottója is az, hogy azzal tisztában vagyunk, hogy mi vagyunk a világ legjobb 30Y zenekara. Ha viszont mégsem mi nyernénk, akkor a Supernemnek adnánk a díjat.„


Fotó: MTV

Funktasztikus, a hazai hip-hop forradalom egyik legjelentősebb alakja egészen különleges fél órával készül az EMA hazai bulijára. Sikerült megszerveznie, hogy egy egész csapat sztár kísérje el a partira, így a közönség nemcsak a motollagyorsasággal pörgő nyelvű előadót, hanem többek között Sub Bass Monstert, Qka MC-t, sőt, Ganxta Zolee-t is láthatja a színpadon. Jelölésén meglepődött és megtisztelőnek tartja.

”Az MTV-vel ’91-ben találkoztam, hatalmas hatással volt rám a Yo! MTV Raps. Ed Lover és a pufi Dre profi módon mutatták be a szcénát, a műfaj aranykorát – nosztalgiázott Funktasztikus. – Maga az EMA-jelölés számomra egyszerre volt meghökkentő és természetesen megtisztelő is. Amit csinálok, azt a saját erőmből és szívvel-lélekkel teszem. Így született tizenöt évnyi munka után hét szólólemezem és több mint egy tucat videóm. Esélylatolgatásba nem is mennék bele, örülök, ha nyerek, de már a jelölés önmagában is elismerése munkámnak."

A budapesti bulira már kaphatóak a jegyek is: a 900 forintos belépőt meg lehet venni az Akváriumban vagy a jegy.hu honlapon is. A parti este 21:00-kor kezdődik, este tíztől pedig Majka műsorvezetésével indulnak a koncertek. A hajnalig tartó buliról Lotfi Begi (Compact DJ set) gondoskodik. A jelöltekre szavazni a hu.mtvema.com oldalon lehet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek