Starity

Majka vezeti az MTV EMA hazai buliját

2012. október 05. 16:04   |   Szerző: Red Lemon

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Célegyenesbe érkezett az MTV EMA Worldwide Act első fordulója, amelynek során a hazai kedvencek közül választhatnak a rajongók. A versenyben a 30Y, Funktasztikus, Odett, a Soerii&Poolek és a Supernem indult harcba. Az, hogy ki nyer, október 9-én az Akvárium klubban derül ki, ahol este 21:00-tól koncertekkel egybekötött eredményhirdető partit tart az MTV Hungary. A buli műsorvezetője Majka lesz.

hirdetés
Majka vezeti az MTV EMA hazai buliját
Fotó: MTV

Hamarosan kiderül, hogy a magyar jelöltek közül kinek lesz esélye eljutni a frankfurti Festhalléba, ahol november 11-én látványos show keretében adják át az elmúlt 12 hónap legjobbjainak járó MTV EMA díjakat. Az EMA Worldwide Act fordulójában először mindenki hazai kedvencek közül választhat október 9-ig, ezután pedig október 15-től már régiónként mérik össze erejüket a továbbjutók. Magyarországon a 30Y, Funktasztikus, Odett, a Soerii&Poolek és a Supernem közül választhatnak a rajongók, a szoros verseny pedig hamarosan véget ér. Az MTV ráadásul nem is akárhogy ünnepli meg a hazai sztárokat: október 9-én este 21:00-tól egy hatalmas buli keretében a budapesti Akvárium klubban lesz az eredményhirdetés.

A jelöltek közül mindenki sokat tett azért, hogy idáig juthasson. A Soerii&Poolek duója például minden idők legszürreálisabb zenei formációját hozta létre, amelyben megfér egymás mellett az elektro és a gitárpop, egy törpe, egy gumicsirke és a topless-táncosok is. A 12 fős zenei formációnál minden kizárólag a bulizásról szól, show-jukban szókimondó és váratlan fordulatokkal kombinálnak, extrém szereplőkkel, álarcokkal, törpével, topless-táncosokkal garantálják a lehengerlő élményt.

„Amikor megalakult az együttes, még nem is sejtettük, hogy tényleg zenélni és énekelni fogunk. Mindenesetre örülünk, hogy így alakult, mert különben nem nyerhetnénk meg az EMA hazai fordulóját – mondta a Soerii&Poolek két tagja. – Az MTV EMA jelölés nekünk olyan, mint egy űrhajósnak elindulni a Mars felé, szex után... Amióta megtudtuk, hogy esélyünk van arra, hogy Frankfurtban mutassuk meg, milyen egy igazi parti, frankfurti levest eszünk és minden útikönyvet megvettünk, mert meg akarjuk látogatni a nevezetességeket és persze szeretnénk a helyi klubokban felkérni az összes lelkes német menyecskét.”


Fotó: MTV

A Tudományos Fantasztikus Popot játszó Supernem 2001-ben alakult és néhány év leforgása alatt a hazai koncertszíntér egyik legnépszerűbb, a fiatalokat leginkább megszólítani tudó zenekarává, valamint a honi klubok és fesztiválok állandó szereplőjévé vált.

„Ahhoz a nemzedékhez tartozunk, amelynek kamaszkori zenei ébredése az MTV érkezésével esett egybe. Képesek voltunk akár egy éjszakát a tv előtt virrasztani, hogy végre láthassuk a U2-t vagy elkapjuk az új Nirvana klipet. Elég klassz érzés tehát, hogy alig húsz évvel később jelöltek lehetünk egy rangos díjkiosztón – nyilatkozták a Supernem tagjai a jelölésről. – Aztán van ennél még klasszabb, mondhatnánk hiperklassz is ebben az egészben: jelölttársaink szinte kivétel nélkül a barátaink is, így bárki nyer, őszinte örömmel tölt majd el bennünket. Mielőtt viszont bárki is túlzott szerénységgel vádolna, hadd szögezzük le: a 2012-es MTV EMA legjobb magyar előadó díját természetesen a Supernem fogja megnyerni.„

Odett 2008 októberében adta ki első, Pontos című albumát, akkor még az Odett és a Go Girlz! zenekarával. 2010-ben a Pötty a kockán című kislemez már csak Odett neve alatt jelent meg. Karrierje szépen ível felfelé, 2011-ben ő énekelte az HBO Társasjáték című sorozatának főcímdalát. 2012-ben jelölték az ’ELLE Young Talent’ díjra, valamint nemrégiben megjelent a Vége című dala, amely egy új korszak kezdetét jelöli a zenekar életében.


Fotó: MTV

„Nagy megtiszteltetés nekem és a zenekarnak, hogy részt vehetünk a versenyben, és egyben óriási feladat is. Sokat dolgozunk azért, hogy érdemes legyen ránk odafigyelni, és az hogy bekerültünk MTV EMA hazai jelöltjei közé pedig nagyon jó visszajelzés számunkra. Köszönjük mindenkinek és találkozunk a koncerten!” – mondta Odett.

Szintén jelölt a pécsi kötődésű, öttagú 30Y is. A zenekarnak az elmúlt tizenkét év alatt öt nagylemeze jelent meg, több ezer klubkoncertet adtak Magyarországon és külföldön, a fesztiválok tematikus és nagyszínpadainak rendszeres meghívottjai.

”Meglepődtünk a jelölésen, hiszen, bár a rajongótáborunk életkorban talán azonos az MTV közönségével, zenei ízlésben lehet, hogy különbözik – nyilatkozták a 30Y tagjai a jelölés kapcsán. – A közösségi felületeken megtalálható rajongók száma alapján nekünk lenne a legnagyobb esélyünk, de ezzel nem éltünk vissza, nem szólítottunk fel a szavazásra minden nap; bízunk benne, hogy elég lelkesek ahhoz, hogy győzelemhez juttassanak. A zenekarunk mottója is az, hogy azzal tisztában vagyunk, hogy mi vagyunk a világ legjobb 30Y zenekara. Ha viszont mégsem mi nyernénk, akkor a Supernemnek adnánk a díjat.„


Fotó: MTV

Funktasztikus, a hazai hip-hop forradalom egyik legjelentősebb alakja egészen különleges fél órával készül az EMA hazai bulijára. Sikerült megszerveznie, hogy egy egész csapat sztár kísérje el a partira, így a közönség nemcsak a motollagyorsasággal pörgő nyelvű előadót, hanem többek között Sub Bass Monstert, Qka MC-t, sőt, Ganxta Zolee-t is láthatja a színpadon. Jelölésén meglepődött és megtisztelőnek tartja.

”Az MTV-vel ’91-ben találkoztam, hatalmas hatással volt rám a Yo! MTV Raps. Ed Lover és a pufi Dre profi módon mutatták be a szcénát, a műfaj aranykorát – nosztalgiázott Funktasztikus. – Maga az EMA-jelölés számomra egyszerre volt meghökkentő és természetesen megtisztelő is. Amit csinálok, azt a saját erőmből és szívvel-lélekkel teszem. Így született tizenöt évnyi munka után hét szólólemezem és több mint egy tucat videóm. Esélylatolgatásba nem is mennék bele, örülök, ha nyerek, de már a jelölés önmagában is elismerése munkámnak."

A budapesti bulira már kaphatóak a jegyek is: a 900 forintos belépőt meg lehet venni az Akváriumban vagy a jegy.hu honlapon is. A parti este 21:00-kor kezdődik, este tíztől pedig Majka műsorvezetésével indulnak a koncertek. A hajnalig tartó buliról Lotfi Begi (Compact DJ set) gondoskodik. A jelöltekre szavazni a hu.mtvema.com oldalon lehet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek