Starity

Plágiummal vádolják Carly Rae Jepsent és Owl Cityt

2012. október 31. 20:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy alabamai énekes-dalszerző nyújtott be keresetet szerzői jogok megsértése miatt Carly Rae Jepsen és Owl City ellen.

hirdetés
Plágiummal vádolják Carly Rae Jepsent és Owl Cityt

Carly Rae Jepsen és Owl City is csatlakozhat a szerzői jogok megsértéséért bíróság elé citált előadók népes táborához. Az alabamai illetőségű énekesnő és dalszerző, Allyson Nichole Burnett keresetet nyújtott be a két sztár ellen, azt állítva, hogy Good Time című nyári slágerük refrénjét az ő Ah, It's A Love Song című dalából lopták- írja az Idolator.

Az énekesnő jogi csapata szerint ugyanaz a különleges vokális minta ismétlődik mindkét dalban, és ez a fülbemászó dallam az, amely megragadja az embereket.

A dolog érdekessége, hogy a panaszos által különleges vokális mintának nevezett részlet tulajdonképpen csak ó-ózásból áll, ezért nem feltétlenül érthető, hogy ez miért számít különlegesnek vagy szerzői jogvédelem alá eső szerzeménynek, továbbá felmerülhet az is, hogy ha erre a refrénre szerzői jogot lehet érvényesíteni, akkor gyakorlatilag egyetlen előadó sincs biztonságban, aki az elmúlt évtizedekben éneklésre adta a fejét. A tárgyalásra később kerül majd sor, az ügy kimenetele mindenesetre érdekesnek ígérkezik.

A YouTube-on már megtalálható a két dal kérdéses részleteinek összemixelt változata, így bárki összehasonlíthatja a dalok refrénjeit.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek