Starity

Elisabeth – Újra színpadon az Operettszínház sikermusicalje

2012. november 13. 13:01   |   Szerző: Dorothy6

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Budapesti Operettszínház közkívánatra ismét műsorára tűzte az Erzsébet királyné életén alapuló népszerű musicalét. A műfaj rajongóit a mára már kultusz darabbá vált előadás számos újdonsággal várja idén decembertől.

hirdetés
Elisabeth – Újra színpadon az Operettszínház sikermusicalje

A magyar származású Lévay Szilveszter legendás musicalje 1992. szeptember 3-án került bemutatásra a bécsi Theater an der Wienben. A darab a 20 éves évforduló alkalmából kerül ismét az osztrák, illetve a magyar színpadra. A magyarországi előadás több szempontból is különleges: a musical elsőként a Szegedi Szabadtéri Játékokon volt látható 1996. augusztus 17-én, amelyet az operettszínházi premier követett október 5-én.

Budapesten 2012. december 7-től éled újra Elisabeth története új szereposztásban. A musicalben Janza Katán kívül Vágó Bernadett és Füredi Nikolett játsszák a címszerepet. Szomorú hír, hogy a sokak által kedvelt Szabó P. Szilveszter – saját döntése szerint – az elkövetkezendő évadban nem fogja életre kelteni a nevével szinte már összeforrott Halál szerepét. Homonnay Zsolt viszont továbbra is látható lesz, aki mellett új színész debütál ebben a szerepben: Dolhai Attila az eddigi előadásokon Rudolf főherceget alakította, ám a mostani repertoárban már új szerepében lép a közönség elé, így a herceg megformálását Szabó Dávid, Kocsis Dénes veszik át.

A darab egyik újdonsága, hogy a musical hazai ősbemutatóján a Rudolf főherceget játszó Szomor György ismét visszatér, de ezúttal Ferencz József császár szerepébe. További szerepekben látható Mészáros Árpád Zsolt, Kerényi Miklós Máté, Csengeri Ottília, Kapócs Zsóka, Bálint Ádám, illetve Földes Tamás.

Az előadás különlegessége lesz továbbá a musicalben elhangzó Hogyha kell egy tánc című duett is, amit a darab szerzője később írt, így a magyar produkcióban ez idáig nem volt hallható.

Az Operettszínház idén sem töri meg a hagyományt, ugyanis december 31-én szilveszteri Elisabeth előadással várja a musicalek szerelmeseit. A darab után extra produkciókkal, vacsorával és hajnalig tartó retro bulival kedveskednek a nagyérdemű közönségnek.

Az évad utolsó két hónapjában is számos musical és operett közül válogathatunk az Elisabeth mellett, hiszen elég széles a paletta. Továbbra is megtekinthető többek között a Miss Saigon, a Szép nyári nap, a Menyasszonytánc vagy éppen a Csárdáskirálynő, hogy csak néhány darabot említsünk. Az Operettszínház legnagyobb sikere, a Rómeó és Júlia, amely jelenleg is telt házak előtt fut, november 29-én ünnepli ötszázadik előadását.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek