Starity

Jared Leto az AIDS miatt tér vissza a filmvászonra

2012. november 07. 18:06   |   Szerző: HunEchelon

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jared Letót az utóbbi időben inkább zenei fronton láthattuk tevékenykedni a 30 Seconds To Mars frontembereként, ám úgy tűnik, most mégis visszatér a filmezéshez. Legutolsó filmjét, a Jaco Van Dormael rendezésében készült Mr. Nobodyt 2009-ben mutatták be, azóta nem vállalt újabb filmszerepet.

hirdetés
Jared Leto az AIDS miatt tér vissza a filmvászonra

Jared nemrég szerződött le a Dallas Buyer's Club címet viselő „AIDS-drámára”. A film igaz történet alapján készül, a főszereplője pedig a HIV-fertőzött Ron Woodroof, akit Matthew McConaughey alakít majd. A történet szerint betegsége diagnosztizálása után Ron alternatív gyógyszereket csempész át a mexikói határon. Miközben saját és hasonló sorsú társai szenvedésén próbál enyhíteni, szembe találja magát a hatóságokkal, így a törvény előtt kell felelnie tetteiért.

Leto Woodroof egyik barátját, egy szintén HIV-pozitív „keresztöltözködőt” játszik majd (olyan heteroszexuális ember, aki az ellenkező nem ruháit viseli), aki segíteni próbál neki. A pletykák szerint a szerepre eredetileg Gael Garcia Bernal, BAFTA-jelölt színészt szánták, ám hivatalosan ő sosem volt az esélyesek között. A filmben Matthew McConaughey és Jared Leto mellett Jennifer Garner is jelentős szerepet kapott.

Korábban már lehetett hallani, hogy McConaughey drasztikusan lefogyott a szerep kedvéért. Ez az átváltozás egy karakter megformálásának érdekében nem egyedi eset Hollywoodban. Maga Leto is többször vállalt hasonló megpróbáltatást egy szerep kedvéért. Legismertebb alakítása a drogfüggő Harry Goldfarb volt, a 2000-ben bemutatott, azóta kultuszfilmmé vált Rekviem egy álomért című filmben.

A szerep kedvéért 14 kilótól szabadult meg, amely szívproblémákat okozott nála, illetve saját elmondása szerint a forgatás alatt végig az ájulással küzdött. Nem ez volt az egyetlen ilyen szerep Leto életében. A 2007-es Chapter 27-ben John Lennon gyilkosát, Mark David Chapmant játszotta. Ez esetben – az egyébként vegán életmódot folytató sztár – 24 kilót szedett fel magára, melynek következtében köszvényes lett, szívritmuszavar lépett fel nála, és a súlytöbblet miatt majdnem tolószékbe kényszerült.

A Dallas Buyer's Clubot a kanadai származású Jean-Marc Vallée rendezi, akinek nevéhez Az ifjú Viktória királynő című alkotás fűződik. A forgatás várhatóan a jövő héten kezdődik New Orleansban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek