Starity

Fehér Zoltán vett búcsút az X-Faktortól

2012. november 10. 22:10   |   Szerző: Zs

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ismét Geszti Péter és Keresztes Ildikó versenyzői küzdöttek meg egymással, azonban Zolinak nem sikerült harmadszorra is megmenekülnie, így jövő héten nélküle folytatódik a tehetségkutató.

hirdetés
Fehér Zoltán vett búcsút az X-Faktortól
Fotó: RTL Klub

Minden különösebb izgalom nélkül zajlott az X-Faktor esti adása. A mentorok ezúttal visszafogták magukat, a “minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve”-elvet követve véleményezték a versenyzőket. Nem is nagyon tehettek mást, valóban kitettek magukért az énekesek.

A szexis, végre elegáns ruhába bujtatott Ördög Nóri vezényletével a sort Szabó Dávid nyitotta meg. Az eddig modorosnak tűnő fiatalember magát túlnőve egy jó pörgős számmal alapozta meg a stúdió és a tévénézők jó hangulatát. Természetesen Keresztes Ildikó őt is nagyon szerette, a már tőle megszokott módon.

Aztán jött a szereplésével sok vitát kiváltó Zámbó Krisztián. A tőle megszokottnál egy paraszthajszállal jobb előadását a rajongói nagy ovációval fogadták, mentora meg olvadozott a gyönyörűségtől. Mondjuk ez azért túlzás volt, nem volt akkora durranás a fiú, mint amekkora az önbizalma. Na, nem baj, örömmel tudatta a nagyérdeművel, hogy már fejlődött és bizony a cél az, hogy ez még fokozódjon. Ha ő mondja... Minden esetre a mentorok nagyon igyekeztek kesztyűs kézzel bánni az érzékeny lelkével, nehogy még megsértsék. Nem mintha ez elképzelhető lenne.

Harmadikként megjelent a bájosan idétlen viselkedésű Csobot Adél, aki kifejezetten helyeske volt, meg jót is énekelt. Úgy tűnik ő mindig, minden kritika ellenére tudja hozni a formáját.

Aztán jött a magát dögös macsónak képzelő, “aranyos” sörpocakkal feszítő Stone. Énekelt, kicsit rázta magát, a közönséget nem annyira, felejthető volt, ennyi.

Antal Timi egy első ránézésre meglehetősen furának tűnő, minden stílust nélkülöző, de általa gyönyörűnek tartott ruhában lépett a publikum elé. Ő tudja. Hozta a szokott kiváló formáját, de igaza volt Keresztes Ildikónak, valóban nem jön át az érzelmi része a dalának.

Hatodikként debütált a magát esendőnek mutató, de valójában nagyon is céltudatos Fehér Zoltán. Nem egészen érthető, hogy miért akarja a nézőket minden áron meggyőzni, hogy milyen boldog is ő a feleségével. Ehhez még egy, minden bensőséges hangulatot nélkülöző, fehér ruhás menyasszony egyházi esküvőt is prezentáltak. Nemigen kellett volna. Énekelt, ahogy tőle már megszokhattuk, kiválóan.

Érkezett utána a nagy favorit, Oláh Gergő. Ez a fiú nem tud tévedni. Az egész egyénisége, szerénysége, tehetsége lehengerli minden alkalommal a nézőket. Most sem volt ez másként.

Végül megérkezett a három grácia, a Like. A szokott kosztüm: Petra a jó alakú forró nadrágban, Szulita az aranyosan molett pedig végre egy alakját legalább optikailag vékonyító felsőben. A harmadik lány viselt a standard feszes hosszú nadrágot. Jól énekeltek, de nem kirobbanóan jól. Velük véget ért a verseny.

Jött Muri Enikő egy drámai hatású, szélgép lebegtette a ruhában. Míg énekelt, lehetett azon izgulni, hogy a gépkezelő a hivatása magaslatán maradjon, így Enikő ruhája is a helyén.

De a lényeg a szavazás. Nem kellett egy Frabató tehetségével ellátott jósnak lenni, borítékolható volt a végeredmény. A királyfit a minden kritika érzéket nélkülöző rajongói simán benntartották. A szavazatok alapján aztán eléggé méltatlan, igazságtalan módon rövid szünet után Stone és Fehér Zoli vívta meg a párbaját. A tévedések elkerülése végett: a méltatlan és igazságtalan nem Stone-ra értendő.

Remekül énekeltek mindketten, de a mentorok a saját védenceik érdekét, és nem Ildikó krokodilkönnyeit figyelembe véve az igazán tehetséges Fehér Zolit, a komoly konkurenciát küldték haza.

A döntés pillanatában Geszti arcáról tanulmányt lehetett volna írni. Hát emberek itt már nagy a tét, már folyik a sakkozás az esélyekkel, már az egyszerű halandó is láthatja, nem feltétlenül az ő igazsága az igazság. Folytatás a jövő héten, amikor kezdődik a bedurvulás.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek