Starity

Az A-ha zenészeit a Szent Olav királyi érdemrenddel tüntették ki

2012. november 12. 12:12   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A két éve feloszlott világhírű popbanda tagjait a legmagasabb rangú norvég királyi kitüntetéssel jutalmazták a munkájukért.

hirdetés
Az A-ha zenészeit a Szent Olav királyi érdemrenddel tüntették ki

A norvég popbanda, az A-ha három tagját november 6-án a norvég király, Harald tüntette ki a Szent Olav érdemrenddel. Morten Harket, Magne Furuholmen és Pål Waaktaar Savoy a norvég zenében nyújtott kiemelkedő teljesítményéért kapta meg a kitüntető elismerést.

A zenészeket felállva és hatalmas tapssal ünnepelte az összegyűlt tömeg, amikor megérkeztek, hogy átvegyék a lovagi érdemérmet Anders Flaagentől, a királyi palota képviselőjétől. Az ünnepélyes eseményre nem a palotában, hanem a Gamle Logen Hallban került sor.

Az A-ha több, mint 35 millió albumot adott el világszerte és a debütáló daluk és első slágerük, a Take On Me lett az első és egyetlen norvég dal, amely első helyezést ért el az amerikai Billboard-listán 1985-ben. Noha, ezt a hatalmas sikert többé nem sikerült megismételniük, a zenekar mégis számtalan teltházas koncertet adott a világ minden pontján, albumaikat a kritikusok és a rajongók is lelkesen fogadták, amíg 2010-ben a zenészek úgy nem döntöttek, hogy feloszlanak.

Morten Harket, Mags Furuholmen és Pal Waaktaar Savoy azóta szólóban folytatják a zenélést, koncertet adnak és albumokon dolgoznak, Mags pedig tovább építi festő- és képtártulajdonosi karrierjét.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek