Starity

Hat éve hunyt el Puskás Ferenc

2012. november 17. 11:11   |   Szerző: Adrián719

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes, a Nemzet Sportolója, az Aranycsapat kapitánya, kell ennél több egy focistának? Öcsi bácsi ezen a napon lenne 86 éves.

hirdetés
Hat éve hunyt el Puskás Ferenc

2006-ban halt meg Puskás Ferenc, a világ egyik legjobb labdarúgója, vagy a legjobb, aki 85-ször szerepelt a magyar válogatott színeiben, és ezalatt az idő alatt rúgott is majdnem ugyanennyit: 84-et.

De ez még nem minden, két olimpián egyszer aranyérmesek lettek, másodszor ezüstérmesek. Nem csak a válogatottban jeleskedett, a Budapest Honvéddal öt, a Real Madriddal hat alkalommal csókolhatta meg a trófeát.

Rengetegszer volt gólkirály, például a Honvédnál, vagy a Real Madridnál, de miután úgy érezte itt az idő, abbahagyta pályafutását és beálllt edzőnek. A görög Panathinaikoszt a BEK döntőig vitte, azóta is nagyon népszerű volt a neve Görögországban, illetve Athénban. Nyugodj békében Puskás Öcsi!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek