Starity

Új filmadaptációkat tartogat Hollywood

2012. december 15. 11:11   |   Szerző: unicum95

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Alkonyat végeztével a filmstúdiók egyértelműen hajhásszák a sikeres regényszériákat, hogy elérjék azt a fajta sikert. A Harry Potter már véget ért, Az éhezők viadalából még három film van készülőben, azonban Hollywoodban már az új nagy durranást keresik.

hirdetés
Új filmadaptációkat tartogat Hollywood

A szuperhősös filmek mellett a legnagyobb sikereket elérőek a könyvek adaptációi. A Harry Potter 7,7 billió dolláros, az Alkonyat-széria az utolsó rész kivételével eddig 2,5 billió dolláros bevételt hozott.

A filmstúdiók nagyon lelkesen válogatnak a sikeres könyvregények között arról ábrándozván, hogy az övék lesz a következő nagy durranás. Mindenki azt reméli, hogy újra elérik az Alkonyat, a Harry Potter, A gyűrűk ura és Az éhezők viadala sikerét, tehát az ehhez hasonló témák a legkeresettebbek: túlélésért való harc, természetfeletti lények, rengeteg akció, mindezek persze fiatal szerelemmel megfűszerezve. A jövő év folyamán öt ilyen film fog a nagyvásznon megjelenni, lássuk, melyek azok:

1. Meleg testek

Megjelenés dátuma: 2013. február 1.
Egy zombi és egy ember szerelmi története, Isaac Marion Warm Bodies regénye alapján. Apokaliptikus világban játszódik, a történet főhőse egy R nevű zombi (Nicholas Hoult), akit csak az éhség hajt, ám egyik nap megkapja egyik áldozatának érzéseit és emlékeit. Ennek köszönhetően beleszeret az áldozatának barátnőjébe, Julie-ba (Teresa Palmer). Egy közös döntésükkel azonban a teljes zombi társadalmat befolyásolják.

2. Lenyügöző teremtmények

Megjelenés dátuma: 2013. február 13.

Kami Garcia és Margaret Stohl Beautiful Creatures fantáziaregénye alapján készült. A történet: A 16 éves Ethan Wate (Alden Ehrenreich) egy érettségi előtt álló fiatal fiú, akit álmaiban egy gyönyörű lány kísért. Amikor a lány, Lena Duchannes (Alice Englert) a városába költözik, és megismerik egymást, sötét titkok derülnek ki mindkettejük családjairól. Mindeközben a lány két sors között köteles választani, a Sötétség vagy a Fény között.

3. A burok

Megjelenés dátuma: 2013. március 29.
Stephenie Meyer science-fiction regényének megfilmesítése, cím szerint a The Host. A Földet egy idegen faj szállta meg, tagjai pedig az emberi testbe költöznek. Amikor egy régóta, bolygóról bolygóra vándorló lélek, Wanda megszállja az egyik ritka túlélőt, Melanie-t (Saoirse Ronan), rájön arra, hogy a test lelke még nagyon is jelen van benne. Ketten egy csapatot alkotva rátalálnak az utolsó megmaradt emberekre, köztük Melanie szerelmére, Jaredre (Max Irons) és Ianre (Jake Abel), aki beleszeret Wandába.

4. A végzet ereklyéi: Csontváros

Megjelenés dátuma: 2013. augusztus 23.
Cassandra Clare The Mortal Instruments című hat könyvből álló szériájának első könyve alapján készült film. Clary Fray, (Lily Collins) egy átlagos tinilány, megismeri Jace-t (Jamie Campbell Bower), egy félig angyal, Árnyvadásznak is nevezett harcost. Clary vérvonaláról és múltjáról a démonokkal, varázslókkal és vámpírokkal való küzdelmek során életváltoztató tények derülnek ki, miközben a lány beleszeret Jace-be, és rájön, hogy ő is Árnyvadász.

5. Végjáték

Megjelenés dátuma: 2013. november 1.
Orson Scott Card 1985-ben megjelent regénye, az Ender’s Game adaptációja. Andrew “Ender” Wiggint (Asa Butterfield) egy Földön kívüli bázisba küldik, ahol tiniket készítenek fel arra, hogy idegen űrlényekkel küzdjenek meg. A gyerekeket kegyetlenségekre tanítják, ám Andrew hamar rájön, hogy ő is csak egy eszköz, miután kénytelen két társát meggyilkolni az iskola könyörtelensége miatt. Andrew végül rész vesz abban a harcban, amiben örökre eldől a Föld és az emberiség jövője.

+1 Az éhezők viadala: Futótűz

Megjelenés dátuma: 2013. november 22.
Az éhezők viadala-széria folytatása, Suzanne Collins Catching Fire regénye alapján. A következő részben Katniss (Jennifer Lawrence) és Peeta (Josh Hutcherson) kalandjai folytatódnak a Győzelmi Körúttal, és Snow elnök (Donald Sutherland) manipulációi miatt Katnissék és a tizenkét körzet előző viadalgyőztesei még nagyobb veszélyeknek lesznek kitéve, miközben Panem országában lázadás készül a Kapitólium ellen.

„Egyértelmű, hogy a könyvek adaptációja során a filmkészítő biztos benne, hogy már van egy bizonyos nézőközönség, ami nagyban megkönnyíti az életét. Mégsincs rá garancia, hogy a film sikeres lesz, de ez attól függ, hogy milyen verzióban szeretnék az olvasók a regényt látni. Ezek az adaptációk sikeresek lesznek, míg egyikük nagyot bukik” – mondta Modi Wiczyk médiaigazgató és az imdb.com weboldal egyik menedzsere, Keith Simanton.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek